logo
RECEPT

Muffins van amandelmeel met appelroosjes en aardbeienjam

Hero aardbeienjam
INGREDIËNTEN
Voor de muffins
Voor de appelroosjes

Welke vrouw wil er tegenwoordig nog bloemen krijgen? Deze vrouw niet hoor; geef mij maar voedsel. Gezonde cakejes, bijvoorbeeld. Maak je me veel gelukkiger mee. In feite bestaan deze cakejes louter uit noten, fruit, wat bakpoeder en kokosolie; je gebruikt namelijk amandelmeel in plaats van tarwebloem. Ook gebruik ik wat aardbeienjam, omdat je daar meer mee kunt dan je denkt. Met dit recept maak je acht flinke muffins.

20160507_181907

De appelroosjes bovenop de muffins zien er misschien wat ingewikkeld uit, maar hé; het oog wil ook wat. En zo moeilijk is het niet. Hieronder vind je een stappenplan inclusief foto’s, waarin ik even voordoe hoe makkelijk het is. De truc is om zo dun mogelijke appelpartjes te snijden, en die kort te verwarmen (magnetron, oven) zodat ze zacht worden. Vervolgens kun je ze makkelijk vouwen en oprollen tot het roosjes zijn. Even bestrijken met aardbeienjam (de lekkerste, van Hero!), et voila!

Paleo muffins met appelroosjes en aardbeienjam

Bereidingswijze muffins (8 stuks) met appelroosjes

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten voor de cakejes door elkaar in een grote kom, en voeg ook een snufje zout toe. Je kunt de ingrediënten op verschillende manieren mengen: met een (staaf)mixer, blender of keukenmachine. Zelf gebruik ik meestal een staafmixer, waarmee ik door het beslag ga. Mocht je dit soort apparatuur niet in de huis hebben, dan kun je ook gewoon roeren en prakken met een vork. Wel zo simpel.

Vet 8 (siliconen) muffinvormpjes in met boter of kokosolie. Als je dit niet doet plakken de cakejes vast aan de vormpjes, en krijg je ze er straks niet goed uit. Let op: zet de cakejes nog niet in de oven!

Je gaat nu namelijk de appelroosjes maken, volgens de volgende stappen: 

20160507_171312

1. Snijd de appel eerst drieën, langs het klokhuis.

Paleo muffins met appelroosjes en aardbeienjam Paleo muffins met appelroosjes en aardbeienjam

2. Snijd de appel daarna in gelijke stukken, die je daarna in allemaal dunne schijfjes kun snijden met dezelfde vorm.

3. Verwarm de appelschijfjes kort in de magnetron (30 seconden) of leg ze eventjes in de oven (5 minuten). Het is de bedoeling dat ze zacht worden, zodat je ze goed kunt buigen zonder ze te breken.

Paleo muffins met appelroosjes en aardbeienjam Paleo muffins met appelroosjes en aardbeienjam

4. Leg 5-6 appelschijfjes dakpansgewijs op elkaar.

5. Rol er vervolgens een roosje van. Herhaal tot alle appelschijfjes op zijn en je 8 roosjes hebt.

Gelukt? Druk dan nu een roosje in elk muffinvormpje, en duw het aan in het beslag. Hier mag je best een beetje kracht voor gebruiken, want de muffins gaan rijzen in de oven en ‘duwen’ dan de roosjes wat omhoog. En we willen natuurlijk niet dat onze roosjes uit de cakejes rijzen!

Nu komt een hele belangrijke stap, die ervoor zorgt dat je cakejes mooi gaan glanzen. Bestrijk elk appelroosje met een theelepel Hero fruit aardbeienjam. Tip: als de jam te dik is om lekker mee te kunnen smeren, kun je een paar eetlepels jam los roeren met een eetlepel heet water. Daar wordt de jam vloeibaarder van. 

Bak de cakejes 15 minuten in de oven op 200 graden Celsius, tot ze gaar zijn. Dit kun je zien door er een sateprikker in te steken: als die er droog uitkomt, zijn de cakejes goed.

Serveer direct, eventueel met een extra klodder jam. Enjoy!

Meer inspiratie nodig? Bekijk meer recepten met jam in de Hero Jam Studio!

Hero aardbeienjam

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties