logo
RECEPT

Mug cake met hazelnootpasta & rauwe cacao nibs

201014212039mugcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het blijft een van mijn favoriete recepten als je met weinig tijd toch een speciaal ontbijtje wil neerzetten: de mug cake. Zelf heb ik geen problemen met het gebruiken van mijn magnetron voor het maken van dit cakeje, maar mocht je dat vervelend vinden in verband met straling dan kun je hem ook gewoon in de oven bakken. Zet je kopje in dat geval in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar om opgesmikkeld te worden. 

 

Probeer ook de havermout mug cake met banaan een keertje, als dit exemplaar je bevalt! De meeste ingrediënten kun je overigens ook heel makkelijk bestellen in de Foodness webshop: van de hazelnootpasta en de kokosolie tot het amandelmeel, de cacao nibs en de kokosbloesemsuiker

Meng alle ingrediënten behalve de cacao nibs met een vork, tot je een zo glad mogelijk beslag krijgt. Als je bang bent voor klontjes helpt het om eerst alle droge ingrediënten te mengen, en in een andere kom alle natte ingrediënten. Vervolgens roer je die door elkaar.

 

Vet je kopje in met een klein beetje kokosolie.

 

Bak de mug cake 1,5 – 2 minuten in de magnetron op 1000 Watt.

 

Eet de cake direct uit het kopje, of stort hem op een bord. Bestrooi je mug cake met de cacao nibs en eventueel met wat honing of agavesiroop. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties