logo
RECEPT

Naanburger met gegrilde kip

151114121347naanbroodimage.jpg
INGREDIËNTEN

Eigenlijk komen naanbroden uit India, maar je kunt ze natuurlijk vullen zoals je zelf wil. Ik ging voor een vulling van kip, rucola, hummus en een saus van knoflook-citroenyoghurt. Tip: gebruik kipdijfilet in plaats van kipfilet. Heeft veel meer smaak! Dit recept is goed voor een hoofdgerecht voor twee personen.

 

Je kunt naanbroden natuurlijk zelf maken, maar daar heb ik zelf (nog) geen ervaring mee. Heeft er iemand tips voor het soort bloem dat je daarvoor het beste kunt kiezen als je liever geen witte tarwebloem gebruikt?

Verhit een grillpan.

 

Bak de twee naanbroden in grillpan, ongeveer 2 minuten per kant (tenzij je een grill hebt met deksel; dan is 2 minuten in totaal genoeg). Snijd de naanbroden open met een scherp mes.

 

Grill kipdijfilet in 8-10 minuten gaar. Zorg dat je hem zo plat mogelijk legt, dan gaart het sneller. Bij kip is het belangrijk dat je filet echt volledig gaar is.

 

Roer de kwark (of yoghurt) los met het citroensap, knoflookpoeder en de munt.

 

Besmeer de naanbroodjes ieder met een eetlepel hummus als je dat lekker vindt. Leg de kip en rucola erop, evenals de in plakjes gesneden vijgen. Verdeel de yoghurtsaus erover. Eet smakelijk!

 

naanbrood, image, kip, grillen, foodness, vijg, gegrild, knoflooksaus

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties