
INGREDIËNTEN
Voor de nasi
-
Basmati rijst 200 gram
-
Chili peper 1 stuk
-
Knoflook 2 tenen
-
Ui 1 stuk
-
Groentemix 400 gram
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Korianderpoeder 1 theelepel
-
Laos 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kurkumapoeder 1/2 theelepel
-
Zout 1 theelepel
-
Ei 1 stuk
-
Saté saus 1 eetlepel per persoon
-
Cassave chips handjevol
Voor de kipspiesjes
Je hebt al wel eens vaker nasi voorbij zien komen op Foodness.nl (dit recept: nasi met gegrilde sesam-gember aubergine) maar ook met nasi kun je heerlijk variëren! Daarom maken we vandaag nasi à la Jessica van Eat Run Love. Deze nasi zit boordevol met groente en kan vegetarisch of met kipspiesjes gemaakt worden. Het is natuurlijk de perfecte manier om je laatste restjes groente uit de koelkast te gebruiken. De kipspiesjes en nasi worden met saté saus en ei geserveerd. Verder kan je er cassave chips, komkommer in zuur of gebakken uitjes bij doen. Je kan het zo gek maken als je wilt!
Voor de nasi is het belangrijk om droge gekookte rijst te gebruiken. Dit krijg je voor elkaar door de rijst een dag van tevoren te koken en te laten drogen zodat het tijdens het bakken geen pap wordt. Maar je kan hetzelfde resultaat krijgen door de rijst 2 uur van tevoren te koken en in een vergiet te laten drogen.
Bereidingswijze Nasi met kip saté
(Hoofdgerecht voor 4 personen)
Kook de rijst minimaal 2 uur van tevoren volgens de verpakking. Lat de rijst in een vergiet drogen. Wees niet verleid om de rijst om te keren. De rijst breekt namelijk snel af als het nog heet is.
Maak de marinade met de knoflook, sojasaus, olijfolie, honing en citroensap . Snijd de kip in stukken en doe dit in de marinade.
Snijd de rode peper, knoflook en ui fijn en zet dit apart.
Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan bak daar de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig wordt. Voeg de nasi groente (groentemix) en bak het geheel een paar minuten. Voeg de kruiden toe en bak dit weer een paar minuten. Voeg als laatste de gedroogde rijst toe en bak dit mee.
Bak de de kipstukjes op een spies gaar en kook de eitjes naar het gewenste resultaat (spiegelei, hardgekookt, gepocheerd).
Serveer de nasi met de kipspiesjes, cassave, ei, gebakken ui en zuur
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de nasi
-
Basmati rijst 200 gram
-
Chili peper 1 stuk
-
Knoflook 2 tenen
-
Ui 1 stuk
-
Groentemix 400 gram
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Korianderpoeder 1 theelepel
-
Laos 1 theelepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kurkumapoeder 1/2 theelepel
-
Zout 1 theelepel
-
Ei 1 stuk
-
Saté saus 1 eetlepel per persoon
-
Cassave chips handjevol
Voor de kipspiesjes

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties