INGREDIËNTEN
Voor de bodem
-
Cashewnoten 100 gram
-
Amandelmeel 100 gram
-
Dadels 150 gram (zonder pit)
-
Zout snufje
Voor de toplaag
-
Cashewnoten 100 gram
-
Zespri SunGold kiwi 4 stuks
-
Limoensap van 1/2 limoen
-
Spinazie 50 gram
-
Kokosolie 100 milliliter
-
Agavesiroop 75 milliliter
Je weet dat het zomer is als… de rokjes uit de kast mogen, terrassen weer vol zitten én als de Zespri SunGold kiwi weer in de schappen ligt. Dit gouden zusje van de groene kiwi is net een tikje zoeter, dus perfect voor een zomers ontbijttaartje.
Een ontbijt hoort wat mij betreft niet al te zwaar te zijn, maar het moet tegelijkertijd wel genoeg vullen om het te redden tot de lunch. Daarom zitten er lekker veel noten (cashewnoten en amandelmeel) in dit taartje. De limoen en kiwi maken het lekker fris, hoewel de Zespri SunGold kiwi – samen met de dadels – ook voor een lekker zoete smaak zorgt die natuurlijk hoort in een taartje. Wist je dat een SunGold kiwi helpt ter versterking van het afweersysteem? Het is een heus vitamine c bommetje.
Dit taartje hoeft niet in de oven, maar stijft op in de vriezer. Je kunt de puntjes het beste ook bewaren in de vriezer tot je ze gaat eten. Haal ze een half uur voor je ze wil eten uit de vriezer, dan zijn ze precies genoeg ontdooid.
Ingrediënten kiwi-limoen ontbijttaartje
Voor de bodem
100 gram cashewnoten
150 gram amandelmeel
150 gram dadels (zonder pit)
snuf zout
Voor de toplaag
100 gram cashewnoten
4 Zespri SunGold kiwi’s
sap van 1/2 limoen
50 gram spinazie
100 ml kokosolie
75 ml agavesiroop
Bereiding kiwitaart
Maak eerst de bodem. Bekleed een springvorm met een velletje bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een blender of foodprocessor.
Voeg een eetlepel warm water toe als het mengsel te droog is om aan elkaar te blijven plakken.
Verdeel het deeg voor de bodem evenredig over de springvorm en druk aan. Zet in de koelkast of vriezer om hard te laten worden.
Maak nu de toplaag.
Houd twee Zespri SunGold kiwi’s apart, die gebruik je straks ter garnering.
Maak je blender of foodprocessor schoon en meng de ingrediënten voor de toplaag. Blijf blenden tot de consistentie zacht en romig is.
Haal de bodem uit de vriezer en verdeel de toplaag erover.
Snijd de twee apart gehouden kiwi’s in dunne plakjes en verdeel ze over de taart.
Zet de taart opnieuw in de vriezer en laat hem een paar uur (of nachtje) hard worden.
Snijd er puntjes van om te serveren. Laat de puntjes die je wil opeten een half uurtje ontdooien, dan zijn ze het lekkerst.
Eet smakelijk!
– Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri –
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
-
Cashewnoten 100 gram
-
Amandelmeel 100 gram
-
Dadels 150 gram (zonder pit)
-
Zout snufje
Voor de toplaag
-
Cashewnoten 100 gram
-
Zespri SunGold kiwi 4 stuks
-
Limoensap van 1/2 limoen
-
Spinazie 50 gram
-
Kokosolie 100 milliliter
-
Agavesiroop 75 milliliter
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties