
INGREDIËNTEN
-
Noedels 200 gram
-
Paksoi 1/2 stuks
-
Spitskool 100 gram, in fijne reepjes
-
Tofu 100 gram
-
Miso 1 eetlepel
-
Sesamolie 1 eetlepel
-
Pindakaas 2 eetlepels
-
Citroensap 1 theelepel
-
Chili peper 1 stuks, in reepjes
Marinade tofu
-
Oestersaus 2 eetlepels
-
Sojasaus 2 eetlepels
-
Honing 2 eetlepels
Hmm, tofu! Klinkt deze zin je gek in de oren? Dan heb je gewoon nog nooit echt lekker bereide tofu gegeten. Het is waar dat tofu van zichzelf niet echt uitgesproken is van smaak. Je moet het lekker máken. Met een goede marinade bijvoorbeeld, zoals in dit recept voor noedels!
Voor mij is alles met pindakaas of pindasaus goddelijk, dus ook dit noedelgerecht maak ik natuurlijk met een paar eetlepels pindakaas in de saus. Gecombineerd met o.a. misopasta en een beetje honing is dat erg, erg, ERG lekker…
Bekijk ook: Geroosterde bloemkool met kikkererwtensalade
Noedels met miso-pindasaus, tofu en paksoi
Voor 2 personen als hoofdgerecht
200 gram eiernoedels
1/2 paksoi
100 gram spitskool, in fijne reepjes gesneden
100 gram tofu
1 el misopasta
1 el sesamolie
2 el pindakaas
1 tl citroensap
pepertje
Marinade tofu
2 el oestersaus
2 el sojasaus
2 el honing
Bereidingswijze tofu noedels
Knijp de tofu uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Ik scheur mijn tofu altijd in stukjes nadat ik het uitknijp, dat werkt prettig.
Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg die toe aan de stukjes tofu. Laat staan. 15 minuten, een uurtje, of een hele dag. Kijk maar hoeveel tijd je hebt!
Maak de paksoi en spitskool schoon. Snijd allebei in dunne reepjes.
Maak in een kommetje de saus. Meng de misopasta met de sesamolie, pindakaas en een fijn gesneden pepertje. Voeg eventueel nog een drupje limoen- of citroensap toe. Meng goed.
Kook of week de eiernoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en houd de noedels warm.
Verhit een scheutje olie (bv. zonnebloemolie of sesamolie, dat kan heel heet worden zonder te verbranden) en een wokpan. Laat de olie heet worden.
Roerbak de stukjes tofu tot ze een beetje beginnen te verkleuren. Als het je lukt om een paar stukjes een beetje krokant te bakken, haal die dan uit de wokpan en houd ze apart.
Voeg de spitskool en paksoi toe aan de wokpan met tofu. Roerbak tot de groenten beginnen te slinken. Voeg de saus toe aan de pan met groenten en tofu.
Voeg de uitgelekte noedels toe aan de wokpan. Schep om.
Serveer direct.
Bestrooi eventueel met een paar (geroosterde) sesamzaadjes.
INGREDIËNTEN
-
Noedels 200 gram
-
Paksoi 1/2 stuks
-
Spitskool 100 gram, in fijne reepjes
-
Tofu 100 gram
-
Miso 1 eetlepel
-
Sesamolie 1 eetlepel
-
Pindakaas 2 eetlepels
-
Citroensap 1 theelepel
-
Chili peper 1 stuks, in reepjes
Marinade tofu
-
Oestersaus 2 eetlepels
-
Sojasaus 2 eetlepels
-
Honing 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties