logo
100215155741noodleimage.jpg
INGREDIËNTEN

Ben je de hele dag onderweg of wil je graag een gezonde lunch mee naar kantoor nemen? Dan is het wel zo handig als je die een beetje praktisch kunt vervoeren. Maak daarom een salade die past in een potje. Op die manier kun je het makkelijk in je tas meenemen zonder het risico te lopen dat er noedels of dressing door je hele tas slingeren. Ik kocht deze pot bij Dille & Kamille, maar je kunt een grote appelmoes- of pindakaas pot goed schoonmaken. Met dit recept maak je 2 porties die het prima doen als slanke lunch.

 

In deze noedelsalade zit rettich, dat ook wel bekend is onder de naam daikon (dat is de Japanse benaming), winterradijs, Chinese radijs of witte rammenas. Eigenlijk is het een uit de kluiten gegroeide radijs, alleen de smaak is iets minder pittig. Bij de groenteboer zie je ze liggen als een lange witte wortel, en je kunt rettich heel goed rauw eten. In deze salade snijden we ’m in dunne reepjes, maar je kunt rettich ook goed raspen of in dunne plakjes snijden – net als wortel eigenlijk!

Kook de glasnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes. Bak de kip in een theelepel olijf- of kokosolie. Verdeel de teriyakisaus erover. Afhankelijk van de grootte van de stukjes bak je de kip in 10-15 minuten gaar. 

 

Snijd de komkommer en rettich in dunne reepjes, of rasp ze julienne. Snijd de avocado in kleine partjes.

 

Verdeel de glasnoedels, komkommer, rettich, avocado en kip over twee potten. Giet indien gewenst een beetje van het bakvocht van de kip met teriyakisaus over de salade, als ’dressing’. 

 

Hak de pinda’s grof en strooi die over de salade als finishing touch. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties