logo
RECEPT

Nutella kerstkoekjes

Nutella kerstkoekjes
INGREDIËNTEN
Voor de koekjes
Voor de vulling

Niets zo heerlijk als samen koekjes bakken. Toch? Ik doe het zelf eigenlijk niet zo vaak, zelf koekjes bakken, maar als het kwik onder de 5 graden zakt krijg ik ineens bak-drang. En wat bakt er nu beter dan… je raadt het al… Nutella? Daarom deel ik heel graag het recept voor deze Nutella kerstkoekjessandwich met je. Ze bestaan uit niets anders dan boter, suiker, ei en bloem (en een heleboel Nutella, uiteraard) – dus dat kan niet anders dan ontzéttend lekker worden. Het bakken doe ik het liefst alleen aangezien ik heer en meester ben in mijn eigen keuken, maar de koekjes deel ik natuurlijk uit. Mijn collega’s, huisgenoten en vriendinnen krijgen nu 3 dagen lang Nutella koekjes voorgeschoteld. Met wie ga jij je kerstkoekjes delen?

Bekijk ook mijn video voor Nutella brownies met maar 2 ingrediënten!

Pssst: Van 20 t/m 28 december opent er in Amsterdam een heuse pop-up Nutella Christmas Bakery, waar je samen met je moeder / vrienden / overbuurman koekjes kunt bakken. Hoe gezellig is dat?! Meedoen aan koekjes-bak-sessie is gratis, je hoeft je alleen maar even aan te melden van tevoren om een plekje te reserveren. Kijk hier voor meer info of om je aan te melden!

Nutella kerstkoekjes

Ingrediënten Nutella Kerstkoekjes

(voor 12 – 16 koekjessandwiches)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Nutella kerstkoekjes

Bereidingswijze Nutella Kerstkoekjes

Meng alle ingrediënten (behalve de Nutella) in een kom. Als de boter zacht is (kamertemperatuur) kun je het makkelijker kneden. Blijf kneden tot je een mooie deegbal hebt.

Doe de deegbal in een kom, dek af met plastic folie en zet het in de koelkast. Wacht 30 minuten.

Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen over een vel bakpapier. Tip: bestrooi de deegroller met een beetje bloem, dan blijft het deeg er niet aan vastplakken!

Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 4 millimeter.

Steek er rondjes uit met een glas (met een diameter van ongeveer 7 centimeter). Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kneed het deeg wat tussen de rondjes lag opnieuw tot een deegbal, rol het opnieuw uit en steek er opnieuw koekjes uit. Herhaal tot het deeg zo goed als op is!

Gebruik de koekjesstempel die je nu vindt in het deksel van Nutella potten (die grote van 825 gram, want hoe meer Nutella, hoe beter) om de koekjes een sneeuwpop, kerstboom of kerstster te geven. Strooi een klein beetje bloem op de stempels (anders blijft de stempel aan het deeg plakken) en duw de stempel in het koekje.

Bak de koekjes in 12 – 15 minuten gaar in de oven op 180 graden Celsius. Let op: ze kunnen iets uitlopen, dus leg ze niet al te dicht naast elkaar!

Laat de koekjes na het bakken afkoelen.

Besmeer een koekje aan de niet-bestempelde kant met een flinke eetlepel Nutella. Druk er een ander koekje tegenaan, zodat je een sandwicht krijgt. Herhaal bij alle koekjes.

Bestuif eventueel met nog wat extra poedersuiker.

Enjoy!

Nog lang niet uitgebakken? Kijk op Nutella.com voor nog meer kerstrecepten!

Nutella kerstkoekjes

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Jo’s Daughter says: 11th dec 17 7:00 am

  Wat zien ze er mooi uit, en ik neem het besluit. Om ze om te dopen tot Valentijn koekjes, lekker om van te smullen tijdens vriendinnenbezoekjes!

  • Claartje says: 11th dec 17 7:00 am

   Haha, nou vooruit 😉
   Ik vind Valentijn koekjes ook een heeeeel goed idee!
   Liefs Claartje