logo
RECEPT

OCD salade met restjes uit de koelkast

300715175027OCDsaladeimage.jpg
INGREDI√čNTEN
Eventueel

Als je OCD hebt, wat staat voor Obsessive Compulsive Disorder, heb je last van een dwangmatige neiging om bepaalde handelingen of rituelen uit te voeren. Het is een serieuze aandoening en dus mag ik er eigenlijk helemaal geen grapjes over maken, maar ik doe het lekker toch. Iedereen heeft namelijk wel eens licht obsessieve trekjes, en daar is helemaal niets mis mee. Zo kan ik er zelf intens gelukkig van worden als mijn salade perfect geordend op mijn bordje ligt. Noem het aanstelleritis, noem het OCD light, noem het talent voor ruimtelijke vormgeving – zo’n geordend bord geeft mij diepe voldoening.

 

Zelf maakte ik deze salade met restjes uit de koelkast, en dat kun jij in principe natuurlijk ook doen. Zorg voor ongeveer dezelfde verhoudingen als ik, dan heb je een goed gebalanceerde en gevarieerde maaltijd: 

 

– 50 gram granen/peulvruchten: quinoa, rijst, kikkererwten, linzen)

– zoveel mogelijk (gegrilde) groenten: avocado, boerenkool, courgette, bietjes, wortel, you name it!

– 25-50 gram eiwit: feta, geitenkaas, hüttenkäse, gerookte zalm, kip, tofu

– smaakmakers: amandelen, relish, pompoenpitten, noten, kiemgroenten

 

Omdat ik zelf te lui was om een dressing te maken kieperde ik een eetlepel relish van Marks & Spencer over mijn salade, en dat was een doorslaand succes. Mocht je het ook willen proberen: de Cucumber, gin & mint relish. ZO lekker; it eet het tegenwoordig overal op/in/bij.

Kook de freekeh (of welke graansoort je ook gebruikt) gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 

Grill de courgette of welke groente je dan ook gebruikt in een grillpan of, bij gebrek aan een grillpan, in een tosti-ijzer. Werkt prima.

 

Snijd de avocado in plakjes.

 

Schik alle ingrediënten op een bord, tot er een waar kunstwerk ontstaat.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties