logo
RECEPT

Okonomiyaki: hartige Japanse pannenkoek met Crisp boodschappen

japanse pannenkoek
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoek
Toppings

En de award voor de moeilijkst uit te spreken naam voor een recept gaat naar… Okonomiyaki! Deze Japanse pannenkoek is een wereldwijde hit, ondanks de voor veel mensen onuitspreekbare naam. Ik gooide mijn digitale mandje dus direct vol bij boodschappen bezorgservice Crisp, zodat ik een dag later aan de slag kon. Waarom Crisp? Dat zal ik je uitleggen!

3x Waarom ik boodschappen bestel bij Crisp

  1. Ik houd niet van eindeloos zoeken in een supermarkt, met een zware mand aan je arm, naar die éne soort misopasta die natuurlijk weer op een volstrekt onlogische plaats staat. Bij Crisp scroll je gewoon op je telefoon in de app door de digitale supermarktrekken. Geen gedoe.
  2. Ik ben vóór een deels seizoensgebonden supermarktaanbod. Ook vind ik het leuk dat je bij Crisp ziet bij welke lokale telers het seizoensfruit en -groenten vandaan komt. Scheelt me weer een rondje langs de markt! Maar daarnaast bevat het assortiment ook panko (Japanse paneermeel), nori bladen (zeewier), misopasta en sesamzaadjes, zodat ik meteen aan de slag kon met mijn okonomiyaki.
  3. De Crisp croissantjes. Het zit ‘m denk ik in de roomboter, want het zijn écht de allerlekkerste diepvriescroissants die ik ken. Zodra mijn voorraad Crisp croissantjes op dreigt te raken, gooi ik direct mijn digitale mandje weer vol.

Ook Crisp proberen? Je krijgt nu €15,- gratis shoptegoed, als je via deze link bestelt!

Terug naar het recept! Het idee van deze groentenpannenkoek is dat je ‘m belegd met een heleboel toppings naar keuze. Mijn recept is vegetarisch, maar voel je vrij om plakjes gebakken bacon etc. toe te voegen. Zelf vind ik vooral wasabimayonaise een belangrijke topping, dat maak je heel makkelijk door 3 el mayonaise te mengen met 1 tl wasabi pasta (of mierikswortelpasta).

Okonomiyaki: hartige Japanse pannenkoek

Ingrediënten okonomiyaki

Voor 2 personen als lunchgerecht

  • 150 gram (1/4 stuks) Witte kool, in hele fijne reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 75 gram panko
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 eetlepel misopasta

Toppings:

  • Sesamzaadjes
  • Wasabimayo
  • Worcester sauce
  • Nori snippers
  • Ingemaakte gember

Zo maak je de hartige Japanse pannenkoek

Stap 1.
Snijd de witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Gewoon hele kleine stukjes snijden kan ook, als er maar geen grote stukken meer tussen zitten; die blijven anders te hard. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Stap 2.
Verhit een scheut olie in een grote koekenpan. Bak de reepjes witte kool en lenteuitjes tot ze zacht zijn. Dit kan minstens 10 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de stukjes en de grootte van je koekenpan.

Stap 3.
Kluts intussen de eieren los met de misopasta. Schep de panko door het eimengsel. Als de kool zacht gebakken is, schep je het bij het beslag. Dep de kool droog indien nodig: hoe minder overtollig vocht er in je beslag komt, hoe beter. 

Stap 4.
Giet de helft van het eibeslag met kool in de koekenpan. Dit wordt de eerste pannenkoek. Bak tot de bovenkant van het beslag gestold is en de onderkant van de pannenkoek goudbruin verkleurd is. Draai de pannenkoek in één beweging om.
Herhaal deze laatste stap met de andere helft van het ei-kool-beslag.

Stap 5.
Serveer de pannenkoek met de toppings. Scheur hiervoor twee nori vellen in kleine reepjes, schep wat wasabi-mayonaise op de pannenkoek (roer hiervoor de wasabi en de mayonaise door elkaar), strooi er sesamzaadjes over en maak het indien gewenst af met een drupje worcester sauce of sambal / tabasco. Ook heel lekker op deze pannenkoek, vind ik zelf: fijn gesneden ingemaakte gember.

Enjoy!

hartig pancake

Dit artikel is een samenwerking met Crisp.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties