logo
RECEPT

Omelet sushi met zalm, asperge en champignons

300615215602omeletimage.jpg
INGREDIËNTEN

Hoi. Ik ben Claartje, en ik ben verslaafd aan sushi. Het liefst maak ik gekke varianten op de bekende sushirol, van roze sushi en komkommer sushi tot een heuse sushi taart. Terwijl jullie die allemaal namaken (blijf me vooral taggen in jullie foto’s op Instagram, ik vind het super leuk om jullie variaties te zien!) kronkelt mijn brein vrolijk verder. Zo bedacht ik terwijl ik door de supermarkt slenterde dat ik bij gebrek aan nori (zeewiervellen) ook best een omelet kon vullen en oprollen als ware het sushi. Dan is het meteen ook geschikt voor mensen met een algifobie – angst om dingen uit de zee te eten. Die term bedenk ik overigens ter plekke, maar het zou best kunnen bestaan. Heus.

 

Met dit recept maak je een omelet/sushi rol waar je ongeveer 6 stukjes uit haalt – voldoende voor 1 persoon als lunch of als hapje voor 2-3 personen.

 

omelet, sushi, rol, zalm, foodness, champignons, asperge, foodness.nl, ei

Bereidingswijze

Kluts de eieren los met een snufje zout en peper. Verhit een scheutje kokos- of olijfolie in een koekenpan, doe het eiermengsel erin en bak op medium hoog vuur een omelet in 3-5 minuten.

Kieper de omelet uit de pan en houd apart op een bord.

Roerbak de spinazie en aspergetips 4-5 minuten in dezelfde pan en voeg halverwege de baktijd een scheutje sojasaus toe.

Leg de omelet op een plank en snijd er een vierkant uit.

Beleg het vierkante stuk omelet met de randjes ei die je afgesneden hebt en met de groenten. Leg daar de zalm en plakjes avocado bovenop.

Let op: Zorg dat je alle vulling op een dunne strook legt en dat alles horizontaal ligt. Op die manier kun je de sushi rol straks makkelijk van je af oprollen.

Druk de vulling aan zodat het een compact pakketje wordt en rol de omelet langzaam op. Druk goed aan, en rol van je af, dat geeft het beste resultaat.

Snijd de rol met een scherp mes in stukjes van een centimeter of 4. Serveer met sojasaus en een beetje wasabi – indien gewenst.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties