logo
RECEPT

Omelet wrap (meel- en tarwevrij) met kip en groenten

060515210812omeletimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een tarwe- en meelvrije wrap is makkelijker gemaakt dan je denkt. Maak ’m gewoon van ei! Ja, dat is een feite gewoon een omelet. En nee, dat maakt geen fluit uit. Vul de wrap op een tikje Oosterse wijze, met taugé, paddenstoelen en komkommer, die je op smaak brengt met vissaus en chilipoeder. Als je dat niet in huis hebt zijn zout en peper ook prima als smaakmakers. Ook al zit het vol smaakmakers en suiker, zelf vind ik een dot chilisaus echt onweerstaanbaar bij deze omelet wrap. Probeer maar!

 

Met dit recept maak je 2 tot 3 eierwraps, goed als lunch voor 2 personen, of als avondmaaltijd voor één.

Kluts de eieren los met een vork. Voeg een snufje zout en peper toe. 

 

Verhit een scheutje olijf- of kokosolie in een zo groot mogelijke koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. 

 

Mocht je een spuitfles hebben, vul die dan met het ei-mengsel, eventueel aangelengd met een heel klein beetje water. Zo niet, gebruik dan een kleine lepel om een soort draden van ei in de koekenpan te maken, zodat er een netje van eierdraden ontstaat. Hoe fijner de draden, hoe mooier het effect. 

 

Bak tot het ei gestold is en draai om. Bak de andere kant nog een minuutje. Laat de ’wrap’ even staan.

 

Bak in dezelfde koekenpan de kip in een scheutje olijf- of kokosolie, ongeveer 5 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de paddenstoelen, komkommer en taugé toe, evenals de vissaus en het chilipoeder. Roerbak een minuut of twee, zodat alle smaken goed mengen.

 

Vul de ’wrap’ van ei met het kipmengsel en vouw dicht. Serveer direct, liefst met een klodder chilisaus. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties