logo
RECEPT

Overnight oats (havermout)

280214162246overnightoatsimage.png
INGREDIËNTEN

Het is een heuse trend op ontbijtgebied: havermout. Vooral de overnight oats zijn hip & happening. Maarre, wat is dat nu eigenlijk precies? Eigenlijk is dat heel simpel: havermout die je een nacht laat weken. Het voordeel daaraan is dat je het niet hoeft te verwarmen of koken wat betekent dat er meer voedingsstoffen behouden blijven, zoals aanhangers van een rauw dieet zullen beamen. Overigens klopt de naam niet helemaal, want oats is het Engelse woord voor haver, en haver is niet hetzelfde als havermout. Havermout bestaat namelijk uit vermalen haver, ook wel havermeel genoemd (rolled oats of oatmeal in het Engels). Pff, ingewikkeld.

 

Onthoud gewoon dat je havermout kunt bereiden door het een nacht in water, melk of amandelmelk (mijn favoriet!) te laten weken. Bestrooi het de volgende ochtend met zaden, bessen, fruit, een snufje kaneel, een beetje kokosschaafsel of wat noten en je hebt binnen no time een prachtig en gezond ontbijtje! Dit recept is genoeg voor een ontbijt voor 1 persoon.

Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!

Zo maak je overnight oats

Meng de havermout met de amandelmelk en roer goed door. Laat een nacht staan (in de koelkast).

 

Roer nogmaals door. Is de consistentie te nat naar jouw smaak? Voeg dan in het vervolg iets minder (amandel)melk toe. Is het juist te droog? Voeg dan iets meer (amandel)melk toe.

 

Verdeel de ahornsiroop, gojibessen, rozijnen en het kokosschaafsel over de havermout. Meng er naar smaak nog fruit, noten of zaden door.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties