logo
RECEPT

Overnight oats met chiazaad, amandel, kokos en bietjes (!)

Overnight oats met chiazaad, amandel, kokos en bietjes (!)
INGREDIËNTEN
Voor de overnight oats
Ter garnering

’s Ochtends heb ik op drukke dagen doorgaans niet eens tijd om mijn gezicht uit de kreukels te strijken, laat staan dat het me lukt om twee dezelfde sokken aan te trekken én een voedzaam ontbijtje voor mezelf te maken. Dan is het dus prettig als je een avond van tevoren iets kunt voorbereiden, zodat je alleen maar een pot in je tas hoeft te knikkeren en onderweg / op je plek van bestemming rustig kunt ontbijten. Voor die dagen is het concept ‘overnight oats’ bedacht, wat inhoudt dat je havermout een nachtje laat weken in water, melk of een plantaardige drink (ik gebruikte de Rice & Coconut Drink van Royal Green – yum!). Door het weken wordt de havermout zacht genoeg om te eten, en hoef je het niet te koken. Pluspunt 1: rauw dus minder verlies van voedingsstoffen door verhitting. Pluspunt 2: makkelijker dan gewone havermout want je hoeft de ingrediënten alleen maar door elkaar te roeren en er niet meer naar om te kijken. Pluspunt 3: bereid het voor in een potje met een deksel en je hoeft op een drukke ochtend alleen dat potje in je tas te gooien. Klaar!

Overnight oats met chiazaad, amandel, kokos en bietjes (!)

Bereidingswijze overnight oats

(voor 2 personen)

Meng de ingrediënten voor de havermout door elkaar. Laat een nacht staan in de koelkast. Let op: de chiazaden nemen vrij veel vocht op. Het kan dus dat de havermout er tijdens het maken te nat en snottig uit zien: dat zal de volgende ochtend veranderd zijn! Bij twijfel: om de havermout minder nat te maken voeg je wat extra chiazaad toe, om de havermout juist natter te maken voeg je wat extra Rice & Coconut Drink toe.

Serveer met een of meerdere toppings.

Strooi de bietjes, banaan, goji bessen, bijenpollen en pindastukjes over de havermout.

Ga los! Garneer de overnight met ander vers fruit, noten, een eetlepel pindakaas – alles kan 🙂


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties