Paasrecept: Toast met gegrilde pompoen, geitenkaas, kiemgroenten & gepocheerd ei
INGREDIËNTEN
-
Zuurdesembrood 4 sneden
-
Hummus 100 gram (pompoenhummus!)
-
Geitenkaas 60 gram, verbrokkeld
-
Kiemgroenten 2 eetlepels (alfalfa, taugé)
-
Eieren 4 stuks
-
Pistachenoten 4 eetlepels
-
Veldsla 50 gram
Met Pasen zet ik zelf het liefst de lekkerste taarten en andere zoete meuk op tafel. Omdat ik weet dat er ook mensen zijn die meer van hartigheid houden, bedacht ik ook een hartig Paasgerecht. Deze toast van zuurdesembrood besmeer je met pompoenhummus, geitenkaas en maak je af met een gepocheerd of zachtgekookt ei. Pompoenhummus kun je zelf maken door 100 gram geroosterde pompoen toe te voegen aan dit hummus recept en geen 265 gram, maar 165 gram kikkererwten te gebruiken.
Dit recept is goed voor 4 porties!
Bereidingswijze
Pocheer de eieren, of kook ze tot ze nog nét een enigszins vloeibare dooier hebben (zo’n 6 minuten).
Toast de sneetjes zuurdesembrood en smeer de pompoenhummus erover uit. Schik er wat blaadjes veldsla. Brokkel de geitenkaas er vervolgens in stukjes over.
Hak de pistachenoten in stukjes.
Leg een eitje op elk stuk toast.
Verdeel de noten en kiemgroenten over de toast.
Serveer direct.
Fijne Paasdagen alvast!
INGREDIËNTEN
-
Zuurdesembrood 4 sneden
-
Hummus 100 gram (pompoenhummus!)
-
Geitenkaas 60 gram, verbrokkeld
-
Kiemgroenten 2 eetlepels (alfalfa, taugé)
-
Eieren 4 stuks
-
Pistachenoten 4 eetlepels
-
Veldsla 50 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties