logo
RECEPT

Paella met chorizo en garnalen

290315132947peallaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Je zit op de bank, ziet deze paella foto voorbij komen en hebt echt totaal geen zin om op te staan en de keuken in te duiken om hem zelf te fabriceren. Ik kan het me amper voorstellen, maar het zou kunnen. Als je dan toevallig in Amsterdam woont heb je mazzel, want bij restaurant Mercat eet je de lekkerste paella van de stad en hoef je er geen korrel rijst zelf voor te koken. Maar goed, liever maak je het natuurlijk wél zelf, zodat je de paella precies kunt maken zoals jij dat lekker vindt. 

 

Officieel hoor je paella te maken met saffraan, maar dat had ik helaas niet liggen. En ja, ik was te lui om he-le-maal naar de supermarkt te gaan. Dus ik gebruikte kerrie. Dat smaakte overigens bijzonder goed, dus misschien houd ik het recept voortaan wel zo. Het rode pepertje is optioneel: als je absoluut niet van pittig eten houd laat je hem weg. Een gulden middenweg is de zaadjes te verwijderen voor je de peper in ringetjes snijdt. Hiermee is de helft van de pittigheid al verdwenen!

 

Met dit recept maak je een pan paella die goed is voor 3-4 porties.

Bak de ui, knoflook en paprika gedurende 5 minuten in een flinke plens olijfolie. Gebruik het liefst een grote pan met een dikke bodem, waarin je de paella ook kunt serveren. 

 

Voeg de rijstkorrels toe en bak die even mee. Voeg daarna ongeveer de driekwart van de bouillon toe. Laat 10 minuten doorkoken.

 

Voeg vervolgens de erwtjes, worst en kerrie toe, plus de rest van de bouillon. Laat nog 10 minuten doorkoken. 

 

Leg de garnalen bovenop de rijst en laat de paella nog minimaal 5 minuten op een laag vuur pruttelen, met een deksel op de pan. Je kunt dit ook langer laten staan; bijvoorbeeld tot je gaat eten. Als je pan een goede dikke bodem heeft vormt er aan de onderkant van de paella een soort korst – dat is het allerlekkerste stuk van de paella.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties