logo
RECEPT

Panna cotta van amandelen en bramen

200814162201R124Image.jpg

We hebben toch een redelijk goede zomer gehad, dus met wat geluk hebben jullie bramen kunnen plukken! Bramen uit de vriezer werken ook goed voor dit recept (eerst even laten ontdooien), maar voor het garneren zijn verse bramen het mooist. Zorg wel dat je op tijd begint met de voorbereidingen van dit toetje van Healing and eating, want het moet minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Doe de amandelen, ahornsiroop, amandelextract en vanille extract met een snufje zout en 450 milliliter water in de blender. Haal het door een fijne zeef, zodat de grove stukjes achterblijven.

 

Meng de agar agar met de overige 100 milliliter water, en doe beiden mengsels in een steelpannetje op het vuur. Laat het niet koken, zodra het begint te stomen is het warm genoeg.

 

Giet het mengsel terug in de blender en voeg de bramen toe. Als je veel pitjes in het mengsel tegenkomt van de bramen, kun je het geheel nog even door de zeef halen.

 

Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en meng het nog even goed door. Giet het hierna in 4 kommetjes en zet deze minstens 3 uur in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties