logo
RECEPT

Pannenkoekjes gemaakt van zoete aardappel en courgette

300414095636E65image.jpg
INGREDIËNTEN

Zoete aardappel kan voor onwijs veel verschillende gerechten worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld eens onze gevulde zoete aardappel! Maar vandaag maken we (pannen)koekjes. Dit recept van Whats for Eats? is goed voor 8 tot 10 pannenkoekjes, afhankelijk van de grootte. Wij serveren de pannenkoekjes met een klodder Griekse Yoghurt. Om het recept lactosevrij te maken, kun je die natuurlijk weglaten.

Rasp de zoete aardappel en courgette in een mengkom en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

 

Verhit een eetlepel olie in een pan en doe daar wat van de aardappel-courgettemix in. Druk het plat zodat het een pannenkoekje wordt.

 

Laat bakken tot het goudbruin is en draai de pannenkoek heel voorzichtig om. Er is niets dat de ingrediënten bindt dus maak de pannenkoekjes niet te groot.

 

Zorg dat de pan tussen het bakken van de pannenkoekjes vet genoeg blijft om het pannenkoekje goed om te kunnen draaien (dus af en toe voeg je opnieuw een drupje olie toe). Herhaal de voorgaande twee stappen tot het hele mengsel op is.

 

Serveer eventueel met een eetlepel Griekse yoghurt.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties