logo
311213095327E08image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze pannenkoekjes van Apple 2 the Pie zijn heerlijk zoet en doen het vooral goed bij het ontbijt. Maar mocht je ze als dessert willen eten, dan kan dat natuurlijk ook! Door agavesiroop, stevia of bijvoorbeeld ahornsiroop in plaats van geraffineerde witte suiker te gebruiken zorg je dat je bloedsuikerspiegel geen plotselinge grote piek krijgt.

 

Heb je geen zin of tijd om een hele pompoen schoon te maken? Bij veel supermarkten kun je pompoenblokjes kopen, die vaak in de vriezer liggen. Die kun je ook gebruiken en gaar stomen volgens de bereidingswijze van het recept.

Stoom de pompoenblokjes ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn. Zorg dat de pompoen zo droog mogelijk is, anders word je deeg te nat. Dep eventueel na het stomen droog met een stuk keukenpapier en laat de pompoen goed uitdampen.

 

Voeg de agavesiroop toe aan de nog warme pompoen en stamp het fijn met een vork. Zorg dat het puree wordt.

 

Voeg het rijstmeel beetje bij beetje door de puree heen en kneed het met je handen. Blijf het meel beetje bij beetje toevoegen: als het deeg niet meer aan je handen plakt is het goed. Als het te droog wordt, kun je het beste een scheutje water toevoegen.

 

Verdeel het deeg in balletjes van dezelfde grootte en druk ze plat met de palm van je hand zodat ze eruit zien als schijfjes.

 

Strooi aan beide kanten sesamzaadjes op de deegschijf.

 

Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de pompoenpannenkoekjes aan beide kanten voor ongeveer 10-15 minuten op laag vuur. Keer ze regelmatig even om anders verbranden ze. Als ze verkleurd zijn, zijn ze klaar.

 

Eet de pannenkoekjes met vers fruit en een scheutje agavesiroop.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties