logo
RECEPT

Pannenkoek/omelet van spinazie, gevuld met tonijnsalade

020414101439E49Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze rol van Shades of Cinnamon maken we van spinazie en meel. Vervolgens vul je die 'pannenkoek' met tonijnsalade die je zelf vers maakt. Claartje liet eerder zien hoe ze tonijnsalade maakt, dit recept kun je hier vinden. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hapje voor de lunch of bijgerecht voor 6 personen. Je maakt een grote rol, en snijd daar voor elke portie plakjes van.

 

Gebruik voor een lactosevrij gerecht sojamelk of amandelmelk in plaats van gewone melk. Voor een glutenvrij recept kun je het volkorenmeel vervangen voor glutenvrij meel (ook te vinden in de Foodness shop).

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.

 

Kook of stoom de spinazie gaar en laat het uitlekken. Doe de spinazie vervolgens in de blender en pulseer een aantal keer. De spinazie hoeft geen moes te worden, maar zorg er wel voor dat het fijngesneden is.

 

Tip: je kunt ook diepvriesspinazie ontdooien en laten uitlekken.

 

Smelt boter in een pan en doe het volkoren meel erbij. Roer het ongeveer een minuut door zodat het een beetje indikt.

 

Doe de melk erbij en breng het al roerende aan de kook. Kook totdat het opnieuw is ingedikt.

 

Splits de eieren en roer de eidooiers, samen met de spinazie, door het melkmengsel. Giet het geheel daarna in een grote kom.

 

Klop het eiwit totdat het luchtig is en in pieken blijft staan. Doe ze vervolgens bij het spinaziemengsel. Verdeel het mengel over een met bakpapier beklede bakplaat een bak voor 12-15 minuten of totdat het een goudbruine kleur heeft.

 

Leg vervolgens een theedoek op een rooster en leg daar de spinazierol op.

 

Verdeel de tonijnsalade gelijkmatig over de spinazierol.

 

Pak met twee handen de theedoek en rol de spinazierol voorzichtig op.  

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties