INGREDIËNTEN
Voor de parelcouscous salade
-
Parelcouscous 200 gram
-
Kipdijfilet 150 gram, in stukjes
-
Spinazie 2 handjes
-
Paprika 1 stuks, in reepjes
-
Komkommer 1/2 stuks, in stukjes
-
Feta 75 gram, verkruimeld
-
Olijven 3 eetlepels
-
Gerookte paprikapoeder 1 eetlepel (voor de kipstukjes)
Simpele dressing
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Witte wijnazijn 1 eetlepel
-
Zout en peper, naar smaak
Of ik klaar ben met gewone couscous? Zeker niet! Toch vind ik het leuk om af en toe te variëren met een parelcouscous recept, met net wat grotere en dikkere korrels dan ‘normale’ couscous. In dit recept combineer je parelcouscous, kip, feta en spinazie. Eigenlijk een soort salade, dus! Pssst: voor een vegetarische salade kun je de kip natuurlijk ook makkelijk weg laten.
Hoe moet je parelcouscous klaarmaken? Zoals altijd kun je het beste op de verpakking kijken voor exacte aanwijzingen, maar over het algemeen kun je aanhouden dat parelcouscous koken ongeveer 10 minuten duurt. Tip: kook in bouillon, in plaats van in water. Geeft veel meer smaak!
Bekijk ook:
– Biologische salade van roodlof met peer en schapenkaas
– Griekse salade met parelgort en gegrilde feta
Ingrediënten parelcouscous recept kip
(voor 2 personen als hoofdgerecht)
200 gram parelcouscous
150 gram kippendij, in stukjes
2 handjes spinazie
1 paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
75 gram feta
3 eetlepels olijven
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
zout & peper
Bereidingswijze parelcouscous salade
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; meestal is dat een kooktijd van een minuut of 10. Tip: kook de couscous in een afgepaste hoeveelheid bouillon, voor extra smaak! Giet af en laat even staan. Roer eventueel door met een scheutje olie, zodat de couscous niet zo aan elkaar plakt straks.
Bak intussen de stukjes kippendij in een koekenpan. Bestrooi ze met het gerookte paprikapoeder en bak ze gaar in een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Maak nu de super simpele dressing, door de olijfolie op de kloppen met de azijn. Breng ook de dressing op smaak met zout en peper.
Maak de borden op.
Verdeel de spinazie over twee borden, samen met de reepjes paprika en de stukjes komkommer.
Verdeel de parelcouscous, feta en olijven over de borden.
Maak af met de stukjes kip.
Verdeel de dressing over de twee borden, en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de parelcouscous salade
-
Parelcouscous 200 gram
-
Kipdijfilet 150 gram, in stukjes
-
Spinazie 2 handjes
-
Paprika 1 stuks, in reepjes
-
Komkommer 1/2 stuks, in stukjes
-
Feta 75 gram, verkruimeld
-
Olijven 3 eetlepels
-
Gerookte paprikapoeder 1 eetlepel (voor de kipstukjes)
Simpele dressing
-
Olijfolie 3 eetlepels
-
Witte wijnazijn 1 eetlepel
-
Zout en peper, naar smaak
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties