
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Parelgort 275 gram
-
Boerenkool 200 gram
-
Feta 50 gram
-
Kikkererwten 165 gram
-
Avocado 1 stuks
-
Zonnebloempitten 2 eetlepels
-
Rode ui 2 eetlepels, gesnipperd
Voor de vinaigrette
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Witte wijnazijn 2 eetlepels
-
-
Honing 2 eetlepels
Boerenkool is nog volop verkrijgbaar en súper gezond, dus daar maken we dan ook graag gebruik van. Heb je wel eens van parelgort gehoord? Het is gepelde gerst, waarvan de korrels na het pellen rond worden geslepen. De korrels zijn na het koken net als quinoa te gebruiken in salades of als vervanger voor bijvoorbeeld rijst of pasta. Parelgort is bij de meeste natuurwinkels te krijgen en zelfs bij sommige supermarkten.
Denise van Sweet peas & Saffron doet dit maar al te graag en maakt deze parelgortsalade met boerenkool, feta en een heerlijke vinaigrette.
Kook de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat het daarna afkoelen.
Klop in de tussentijd de ingrediënten voor de vinaigrette tot een mengsel en meng de boerenkool er goed doorheen.
Doe je de vinaigrette en de rest van de ingrediënten bij de afgekoelde parelgort.
Snijd voor het serveren de avocado in blokjes en meng deze met de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Parelgort 275 gram
-
Boerenkool 200 gram
-
Feta 50 gram
-
Kikkererwten 165 gram
-
Avocado 1 stuks
-
Zonnebloempitten 2 eetlepels
-
Rode ui 2 eetlepels, gesnipperd
Voor de vinaigrette
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Witte wijnazijn 2 eetlepels
-
-
Honing 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties