logo
RECEPT

Pasta doperwten-roomsaus | Simpel vega hoofdgerecht

Pasta met doperwtjes-roomsaus | Simpel vega hoofdgerecht
INGREDIËNTEN

Wil je echt snel iets lekkers op tafel toveren? Maak dan deze pasta met doperwten-roomsaus! Ik heb standaard doperwtjes in de vriezer liggen en minstens twee pakken met pasta in de voorraadkast, dus dan je hebt vrijwel alles al in huis. Alleen nog een bekertje room meenemen tijdens het boodschappen doen, en je bent er!

Tip: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!

Pasta met doperwtjes-roomsaus | Simpel vega hoofdgerecht

Ingrediënten pasta met doperwten

Voor 2 personen als hoofdgerecht

250 gram farfalle pasta (ongekookt)
100 milliliter slagroom of sojaroom (ongeklopt)
300 gram doperwten (diepvries)
75 gram parmezaanse kaas, geraspt
snuf zout & peper

Bereidingswijze pasta doperwtjes-roomsaus

Laat de erwtjes een nachtje ontdooien in de koelkast. Je kunt ze ook in een kom in de magnetron zetten en in een paar minuten laten ontdooien, of er kokend water op gieten in een kom en die 5 minuten laten staan.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de ontdooide erwten af. Houd 1/3 van de erwtjes apart in een kommetje.
Pureer de rest van de doperwten samen met de slagroom (ongeslagen room, dus niet stijf geklopt!) met een staafmixer. Het wordt een soort dikke saus, maar er mogen best nog wel wat klontjes in zitten. Dat geeft bite! We maken geen babyvoeding, ten slotte.
Proef de roomsaus en breng ‘m op smaak met zout en peper. Ook lekker: een klein scheutje sojasaus. (Laat het de Italianen niet horen!)

Giet de gekookte pasta af en bewaar (let op!) een klein beetje van het kookvocht door een klein beetje in een kopje te mikken tijdens het afgieten.
Schep de doperwten-roomsaus door de farfalle pasta. Als de saus te dik is kun je er wat van het apart gehouden kookvocht doorheen scheppen.

Verdeel de pasta over twee borden. Schep de apart gehouden doperwten erdoor. Rasp de parmezaanse kaas over de pasta – hoe meer, hoe beter.

Eet smakelijk!

Pasta met doperwtjes-roomsaus | Simpel vega hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties