INGREDIËNTEN
-
Volkorenpasta 455 gram
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Knoflook 2 teentjes
-
Kokosmelk 375 milliliter
-
Boerenkool 255 gram (zonder stam), gesneden
-
Spinazie 450 gram, gesneden
-
Munt 5 gram
-
Jalapeno peper 1 stuks
Voor deze pasta van Foodess (nee, niet Foodness, maar Foodess!) maken we een spinazie pasta saus. Deze saus van kokosmelk, spinazie en boerenkool maakt deze pasta winters, maar toch fris. Wil je toch geen volledig vegetarische pasta? Voeg dan een handje garnalen toe aan de spinazie pasta saus. Glutenvrije eters kiezen uiteraard voor een glutenvrije pastasoort. De hoeveelheden zijn voldoende als hoofdgerecht voor 6 personen.
Nog meer pasta recepten bekijken? Probeer ook eens tagliatelle met roomsaus en zalmfilet of 5x Makkelijke & gezonde pasta recepten
Nodig voor de pasta
Voor 6 personen
Volkorenpasta, 455 gram
Olijfolie, 1 eetlepel
Knoflook, 2 teentjes
Kokosmelk, 375 milliliter
Boerenkool, 255 gram (zonder stam), gesneden
Spinazie, 450 gram, gesneden
Munt, 5 gram
Jalapeno peper, 1 stuks
Gember, naar smaak (geraspt)
Bereidingswijze voor de spinazie pasta
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Kook de pasta al dente voor een goede bite.
- Verwarm in de tussentijd een scheut olijfolie in een grote steelpan. Bak daarin de knoflook, jalapeño peper en gember. Bak totdat de knoflook zacht is.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Doe de fijn gesneden boerenkool en spinazie erbij in, doe de deksel op de pan en kook totdat de kokosmelk lichtgroen wordt.
- Voeg de munt toe en haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer of blender om de saus de pureren. De kleine groene blaadjes hoeven niet helemaal tot moes gepureerd te worden. Voeg tijdens het pureren af en toe een snuf zout toe totdat de smaken goed naar voren komen.
- Als de pasta is gekookt, schep je wat pasta kookvocht uit de pan voordat je het afgiet. Haal de pasta door de saus en doe het pasta kookvocht er beetje bij beetje doorheen om de saus te verdunnen. Zorg dat de pasta en saus goed zijn gemengd.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Volkorenpasta 455 gram
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Knoflook 2 teentjes
-
Kokosmelk 375 milliliter
-
Boerenkool 255 gram (zonder stam), gesneden
-
Spinazie 450 gram, gesneden
-
Munt 5 gram
-
Jalapeno peper 1 stuks
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties