logo
RECEPT

Pasta van courgette met bacon & kaassaus (3 kazen)

Pasta van courgette met 3 kazen
INGREDIËNTEN

Het blijft de makkelijkste manier om minder koolhydraten te eten en meer groenten binnen te krijgen: gebruik groenten als pasta, rijst of basis voor deeg. Van bloemkoolpizza en -rijst tot courgettepasta. Vandaag staat die laatste op het menu, met een kaas van drie kazen en een paar plakjes bacon. Natuurlijk gaan er nu mensen roepen dat die kaas en bacon helemaal niet gezond zijn. Tja, er zíjn ingrediënten met minder verzadigde vetten dan kaas en bacon, dat is waar. Maar zonder kaas en bacon is het leven gewoon een stuk minder leuk. Punt. Dit recept is voor twee personen als lunch of hoofdgerecht.

Tip: Voor een vega variant kun je de bacon uiteraard gewoon weglaten.

Tip 2: Gebruik een speciale snijder om pasta te snijden van groenten. Ik heb zelf een Spirelli snijder, waarmee je naast courgette ook bijvoorbeeld komkommer en zoete aardappel tot pasta kunt snijden.

Tip 3: Ladies, dit is het type recept waarmee je zelfs mannen om krijgt die zwaar beginnen te fronsen bij het woord ‘courgettepasta’. Een instapmodelletje voor manlief, kortom.

Tip: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!

Pasta van courgette met 3 kazen

Bereidingswijze

Bak de bacon uit in een koekenpan (je hoeft er geen olie in te doen). Na een minuut of 5 of als de bacon krokant is haal je de plakjes uit de pan. Let op: was de pan niet af, maar laat staan!

Snijd de courgette tot pasta met de snijder (zie hieronder). Bak de courgettepasta 1 minuut in het vet van de bacon in de koekenpan. Verdeel de pasta hierna over twee borden.

Brokkel of snijd de kaas in stukjes en verdeel over de pasta. Zet de twee borden kort in de oven of onder een grill, zodat de kaas een beetje smelt.

Serveer meteen.

Pasta van courgette met 3 kazen

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties