logo
RECEPT

Pastasalade met asperges en doperwten

141113135119Recept45image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor dit recept smoor je de asperges en de doperwten in kokosolie. Smoren is hetzelfde als stoven alleen hoef je minder vocht toe te voegen. Omdat asperges veel vocht van zichzelf bevatten hoef je volgens dit recept zelfs geen vocht toe te voegen, maar laat je de groenten gewoon ongeveer zeven minuten sudderen met een deksel op de pan. Je kunt verse doperwten gebruiken maar net zo goed diepvriesdoperwten, die makkelijker te krijgen zijn. 

Als je zelf verse pasta wilt maken, dan moet je dat vooral. Het is veel werk, maar je proeft het verschil! Verse pasta van de traiteur of uit de supermarkt werkt uiteraard ook prima.

Snijd de onderste 3 centimeter van de asperges af, die stukjes zijn hard en niet lekker. Snijd de asperges in 3 stukken, dan zijn ze sneller gaar. Als je het lekkerder vindt om ze heel te houden, smoor ze dan 1 of 2 minuten langer.

 

Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg de asperges toe. De doperwten hoeven niet eerst ontdooid te worden, die kun je meteen in bevroren toestand toevoegen. Laat de groenten ongeveer 7 minuten smoren tot ze gaar zijn. Als je niet van beetgaar houdt laat je ze iets langer in de pan. 

 

Kook ondertussen de verse pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout. 

 

Giet de pasta af en verdeel het over de twee borden. Verdeel de asperges en doperwten erover. Voeg eventueel een handje rucola toe en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

 

Laat om dit gerecht veganistisch te maken de Parmezaanse kaas weg.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties