logo
RECEPT

Pastasalade met pestodressing – Koken zonder keuken #1

Pastasalade met pestodressing - Koken zonder keuken #1
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de dressing

Mocht je me niet volgen op Instagram, dan heb je wellicht gemist dat ik al vijf maanden lang mijn nieuwe huis aan het verbouwen ben. Een machtig prachtig fantastig avontuur! Na vijf maanden heel hard slopen, bouwen en knutselen (ik ben inmiddels een volleerd bouwvakker) zijn we afgelopen weekend verhuisd. Eén klein struikelpuntje: de keuken komt pas een maand na onze verhuizing. Corona…

Geen zorgen, ik woon in Amsterdam waar je op elk moment van de dag kunt kiezen uit duizend restaurants die alles bij je komen bezorgen. Ik houd alleen van koken. Een maand lang helemaal niet koken? Geen optie! Daarom probeer ik deze maand verschillende gerechten uit die je kunt maken zonder keuken. Het enige dat ik tot mijn beschikking heb zijn een waterkoker en een tosti-ijzer. Mocht je ook ooit in een verbouwing zitten, dan heb je er misschien wat aan!

Deze pastasalade maak je met verse pasta. Die vind je in de supermarkt in het koelschap. Zorg echt dat je verse pasta hebt die maximaal 4 minuten moet koken, want gedroogde pasta krijg je niet gaar met mijn waterkoker-methode!

 

Ingrediënten pastasalade zonder keuken

(voor 2 personen als hoofdgerecht)

300 gram verse pasta
100 gram krulsla
handje cherrytomaatjes
1/2 komkommer
75 gram olijven

Voor de dressing
3 eetlepels pesto
3 eetlepels olijfolie
snufje zout & peper

Bereidingswijze pastasalade zonder keuken

Bereid eerst de verse pasta. Kook water in de waterkoker.
Doe de verse pasta in een grote kom. Giet het kokende water erop en zorg dat alle pasta onder water staat. Laat iets langer staan dan de kooktijd op de verpakking zegt. Ik hanteerde 6 minuten weken in koken water, voor pasta met een kooktijd van 4 minuten. Giet eventueel halverwege een deel van het water af, om met nieuw kokend water aan te vullen.

Snijd intussen de ingrediënten voor de salade klein: cherrytomaatjes en komkommer. Meng die, samen met de sla, in een tweede grote kom.

Klop de dressing van de olijfolie en pesto met een vork. Ik gebruik hiervoor meestal een koffiekopje met een taartvorkje. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en – als je dat toevallig hebt – wat citroensap.

Giet de pasta voorzichtig af. In mijn geval (zonder keuken): boven het toilet.
Meng de pasta met de salade. Verdeel de olijven en de dressing erover.
Ook lekker over deze salade: pijnboompitjes!

Eet smakelijk 🙂

Pastasalade met pestodressing - Koken zonder keuken #1

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties