logo
RECEPT

Pavlova voor Pasen met kwark, paaseitjes, en granaatappelpitjes

Pavlova voor Pasen met kwark, paaseitjes, en granaatappelpitjes
INGREDIËNTEN
Voor de pavlova
Vulling & garnering

Een pavlova is in feite niets anders dan eiwitschuim met een dosis poedersuiker. In het taartenspectrum dus niet bijzonder ongezond, maar ook weer niet bijzonder gezond. Perfect voor een uitgebreide brunch met Pasen! De eiwitten voor deze pavlova sla je stijf met een mixer, maar aangezien ik op het moment dat ik deze pavlova maakte geen mixer bij de hand had, ging dat in mijn geval niet lukken. Ik moest dus op de old school manier, met de hand, ongeveer 6 minuten lang mixen. Geloof me; daar krijg je een lamme arm van! Maar ook lekkere armspieren, en dat is ook belangrijk! Wie wil er nou geen fantastisch gedefinieerde biceps?

Het is heel belangrijk dat je voor deze pavlova echte poedersuiker gebruikt, want ik probeerde het eerst met stevia – dat werkt dus niet. Ik kreeg een soort rubberen pudding die alleen van binnen schuimig was. Niet aan te raden.

Pavlova voor Pasen met kwark, paaseitjes, en granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng de azijn en de maïzena in een kopje en roer goed.

Splits de eieren, zodat je alleen de eiwitten overhoudt. In deze video zie je hoe je dat heel makkelijk doet met behulp van een plastic flesje. De dooiers heb je niet meer nodig, maar kun je bewaren om bijvoorbeeld mayonaise mee te maken.

Kluts de eiwitten met een mixer tot ze glanzend en stijf zijn. Dit duurt zeker een paar minuten! Voeg tussendoor de poedersuiker toe in delen.

Voeg vlak voordat de eiwitten stijf zijn het azijn-maïzenamengsel toe. De eiwitten zijn klaar als de pieken glanzen en rechtop blijven staan. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat de eiwitten eruit lopen.

Schep het eiwit in twee cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik maak de ene cirkel meestal iets groter dan de ander, zodat ik de kleinste na het bakken bovenop kan leggen. Je kunt ook drie cirkels maken, in verschillende maten!

Bak de pavlova minimaal anderhalf uur in de oven. Hij is klaar als hij droog is aan de buitenkant, wat betekent dat het niet plakt als je er met je vinger tegenaan duwt. Laat afkoelen ín de oven, met de ovendeur een klein beetje open. Steek bijvoorbeeld een pollepel tussen de deur, zodat er een kiertje open blijft staan.

Spreid de kwarkvulling over de bodem van pavlova. Let op: dit moet je pas vlak voor het serveren doen, anders wordt je pavlova zacht! Leg de deksel van pavlova bovenop de vulling. Garneer met paaseitjes, granaatappelpitjes en eventueel wat vruchtenhagel.

Vrolijk Pasen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties