logo
RECEPT

Pecanijs – plantaardig & romig | Vegan Dessert – Foodness.nl

250214105423E30Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit ijs van Veggie on a Penny is niet supergezond, maar wel super lekker! En een minder gezond nagerecht mag toch best een keertje? We gebruiken in dit gerecht een ijsmaker, maar het kan ook best zonder. Zorg er dan wel voor dat je ieder uur het ijs even omschept zodat de ijskristallen niet de kans krijgen zich aan het ijs te binden.

Bereidingswijze pecanijs

Snijd de vanilleboon open in de lengte en schraap de merg eruit. Doe dit in een steelpan samen met de kokosmelk, amandelmelk, maïzena, zout, ahornsiroop en 2 eetlepels margarine (liefst plantaardig!). Breng het aan de kook en roer het regelmatig door. Kook totdat het is ingedikt en zet in de koelkast om af te koelen.

Smelt 1 eetlepel margarine in een koekenpan op laag vuur. Doe 45 gram pecannoten in de pan en bak ze voor ongeveer 3 minuten, ze zijn goed als ze zoet beginnen te ruiken en bruin kleuren.

Haal het mengsel van kokos en amandelmelk na ongeveer 2 uur uit de koelkast en doe het samen met de overige 40 gram pecannoten in de blender. Pulseer totdat het een mooie egale pasta is.

Doe het in de ijsmaker en volg de instructies van het apparaat. Ongeveer 5 minuten voordat de ijsmaker klaar is, doe je de gebakken pecannoten erbij in en meng je ze erdoor. Heb je geen ijsmaker? Doe dan de pecannoten er meteen doorheen en zet in de vriezer. Schep ieder uur even om zodat er geen ijskristallen op komen.

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties