logo
RECEPT

Peer en ricotta bladerdeegtaartje

310515172424bladerdeegimage.png
INGREDIËNTEN

Koken met fruit is voor veel mensen nieuw of anders, omdat ze al snel bang zijn dat je dan richting het bakken van zoete gerechten gaat. Juist de tussenvorm; half zoet, half hartig, is zo leuk! Dit recept is daar een perfect voorbeeld van. Naomi van Threegirlsonekitchen maakte het samen met haar moeder voor moederdag, maar het kan natuurlijk elke dag. Als lunch, als voorgerechtje, of als avondmaaltijd in combinatie met een lekkere salade.

 

Dit recept is goed voor 4 porties.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

 

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Snijd, zonder dat je helemaal door het deeg heen snijdt, op 1 centimeter afstand van de rand een vierkant in de plakjes. Omdat je op de randjes straks geen vulling doet zullen die 'omhoog' bakken en als een soort randjes omhoog gaan staan.

 

Meng de ricotta, agavesiroop en munt goed door elkaar en bestrijk hier het binnenste vierkant mee. De randen laat je dus vrij. Leg op het ricottamengsel een paar reepjes munt.

 

Bestrooi alles, dus ook de vrijgelaten randen, met wat kokosbloesemsuiker. Hierdoor worden de randen wat zoeter en karamelliseert de peer een beetje.

 

Zet het bakblik in de oven en bak de taartjes 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin kleurt. Serveer direct uit de oven.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties