logo
RECEPT

Pesto genovese & rucolapesto

120114122811Pestoimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Pesto is lekker door de pasta, als broodbeleg of als dip. Voor iedereen die een vijzel of keukenmachine in huis heeft is het bovendien in een handomdraai gemaakt. Naast de meest bekende pesto (genovese) geven we ook het recept voor rucolapesto. Nét even wat anders, voor de variatie!

 

Maak bijvoorbeeld pasta met rucolapesto en courgette – klik hier voor het recept.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, zodat ze geurig en smakelijker zijn. Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukjes. 

 

Scheur de blaadjes basilicum en doe ze in de vijzel of keukenmachine, samen met de pijnboompitten en de knoflook. Stamp of maal fijn en voeg tijdens het maalproces ook de stukjes Parmezaanse kaas toe.

 

Als je mengsel een beetje een grove pasta vormt kun je de olijfolie toevoegen, halve lepel voor halve lepel. Ga door met stampen of malen als je een hele fijne pesto lekker vindt, maar je kunt hem ook wat grover laten. Breng indien nodig op smaak met zout of peper.

 

pasta met pesto

 

 

Ter variatie: Rucolapesto

– 75 gram rucola

– 50 gram pijnboompitten

– sap van een halve citroen

– 1 theelepel honing

– 3 eetlepels olijfolie

 

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan, zodat ze geurig en smakelijker zijn. 

 

Scheur de blaadjes rucola en doe ze in de vijzel of keukenmachine, samen met de pijnboompitten. Stamp fijn en voeg tijdens het maalproces ook de honing en het citroensap toe. 

 

Als je mengsel een beetje een grove pasta vormt kun je de olijfolie toevoegen, halve lepel voor halve lepel. Ga door met stampen als je een hele fijne pesto lekker vindt, maar je kunt hem ook wat grover laten. Breng indien nodig op smaak met zout of peper.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties