logo
RECEPT

Pilav van quinoa met kip

070115100131pivlavimg.jpg
INGREDIËNTEN

Soms heb je een avondje dat je alleen eet. Wat maak je dan klaar? Je wilt ook op deze avonden toch gezond blijven eten. Deze pilav is dan misschien wel wat voor je. Deze maaltijd is lekker vullend door een hoog vezelgehalte en bevat niet van die snelle koolhydraten die een suikerpiek in je bloed veroorzaken, maar dankzij de quinoa juist langzame koolhydraten die niet in één keer in je bloed komen. Ook zitten er genoeg groente in om je dagelijkse vitamines binnen te krijgen. Three Girls, One Kitchen deelt het recept met ons.

Spoel de quinoa goed af en breng deze in een kleine steelpan met water al roerend met een pollepel aan de kook (per 100 gram quinoa, 150 ml water). Kook vervolgens de quinoa 8 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de quinoa afgedekt nog even doorgaren.

 

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pijnboompitten 3 minuten. Laat deze afkoelen op een bord.

 

Garneer de kip eventueel met wat chilipoeder en rozemarijn. 
 

Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de kip en de winterpeen toe en laat dit 5 minuten bakken. Zet het vuur op middel-hoog en voeg de krenten en de spinazie in delen toe. 
 

Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie is geslonken, en schep de geroosterde pijnboompitten er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties