logo
RECEPT

Pimp je paasbrunch: paashaas wentelteefjes van suikerbrood

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood
INGREDIËNTEN

Het láátste waar je zin in hebt voor de paasbrunch is het afwerken van een boodschappenlijst van 3 kilometer, gevolgd door uren sloven in de keuken. Toch? Zelf breng ik tijdens het Paasweekend liever quality time door met mijn familie of vrienden. Ik wil best iéts doen, maar hoe makkelijker het me gemaakt wordt, hoe beter. Wie me kent, die weet het: luiheid is (vaak) troef in huize Clara. Zonder te compenseren op het gebied van lekker eten, natuurlijk.

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

Dit jaar maak ik wentelteefjes met Pasen. Van suikerbrood. Alle ingrediënten daarvoor zitten namelijk in de Paasbox die je kunt bestellen bij HelloFresh. De eieren en melk klop je los met wat kaneel, en het in plakjes gesneden suikerbrood laat je daarin weken voor je het bakt in de pan. Maar dan begint het pas! Er is namelijk niets leuker dan spelen met je eten. Want waarom zou je wentelteefjes serveren als wentelteefjes, wanneer je er ook paashazen van kunt maken?

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

Voor het bakken van de plakken suikerbrood snijd je er een paar in de lengte doormidden, zodat je twee hoge rechthoekjes krijgt: de oren van je paashaas. Eventueel snijd je ze nog een beetje bij, zodat je paashaas puntoortjes krijgt. Van kwark en pompoenpitten maakte ik ‘oogjes’, een drupje jam en wat sprietjes bieslook vormen de neus en snorharen. De bieslook zou ik er overigens niet bij opeten – niet per se een aanrader.

Dat knutselen, dat vind ik dus enig op een paasochtend. Maar wat het nadenken over het menu betreft, ben ik maar wát blij dat de rest van mijn paastafel al is uitgedacht door HelloFresh. Je geeft aan voor hoeveel personen je een paasbox wilt ontvangen, en krijgt een precies passende hoeveelheid ingrediënten. Daardoor hoef je niet teveel of hele grote verpakkingen in te slaan. Wel zo fijn met het oog op voedselverspilling. Voor 2 personen ontvang je bijvoorbeeld een heleboel sinaasappels (verse jus!), twee witte brood Paashaantjes, 4 donkere luxe broodjes, 2 bakjes ei-aspergesalade, verse bieslook, een doos eieren, een pak melk, kaneel voor de wentelteefjes, een heel suikerbrood, een pakje roomboter om in te bakken… Wat wil een mens nog meer?

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

Wil jij dit ook proberen? De paashazen kun je volgens mijn recept maken, maar als dat niet genoeg is en je mijn volledige paastafel na wilt maken: dat kan! In dat geval kun je de HelloFresh Paasbox hier bestellen: www.hellofresh.nl/paasbox in een Original variant of de Veggie variant zonder vlees en vis. Liever een paasdiner? Je kunt ook een te gekke Gourmetbox bestellen. Dit kan t/m 10 april, en je krijgt de box met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een goed gevulde paastafel op 15 of 16 april thuis bezorgd – op een moment dat het jou uitkomt.

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

Bereidingswijze paashaas wentelteefjes

Kluts de eieren los met de melk en de kaneel.

Snijd het suikerbrood in plakken van 1 centimeter dikte.

Snijd de helft van de plakken suikerbrood in de lengte doormidden. Dit worden de oortjes. Eventueel snijd je ze nog een beetje bij, zodat je paashaas puntoortjes krijgt.

Week een deel van de stukken suikerbrood in het beslag, en draai om. Laat een halve minuut intrekken. 

Verhit een beetje roomboter in de koekenpan.

Bak de wentelteefjes goudbruin aan beide kanten. Herhaal tot alle plakken suikerbrood op zijn.

Maak er paashaasjes van op een bord:

Een hele plak suikerbrood is het ‘gezicht’ van de paashaas, de twee dunne plakken zijn twee oren.

De ogen maak je van een klein drupje kwark met een rozijntje of pompoenpit als pupil.

Als snorharen gebruikte ik wat takjes bieslook, die ik vast plakte met een drupje jam.

Serveer direct, op je mooi versierde paastafel.

Vrolijk Pasen!

Pimp je Paasbrunch: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties