logo
açaí
INGREDIËNTEN
Voor de smoothie
Topping

Krijg jij dagelijks genoeg groente binnen? Het Voedingscentrum adviseert om minstens 250 gram groente per dag te eten – en wist je dat het merendeel van de Nederlanders dat niet eens redt? Zelf probeer ik 250 gram groente per dag als absolute minimum te hanteren. Door aan elke maaltijd (en liefst elk tussendoortje) groente of fruit toe te voegen, hoop ik op minstens 500 gram groente (en fruit) per dag uit te komen.

Een slimme en makkelijke manier om meer groente aan je ontbijt toe te voegen, is door een groentesapje aan die maaltijd toe te voegen. Let wel: ik zeg groentesapje, geen fruitsap. Van vruchtensapjes ben ik niet zo’n fan, omdat je beter hele vruchten kunt eten (want daar zitten ook vezels in, dus dat is meer verzadigend!). Dat hele vruchten beter zijn geldt eigenlijk ook voor groente, maar omdat ik zelf moeite heb met het eten van 500 gram groente én omdat groente minder suiker bevat dan fruit, zijn groentesapjes een veel beter idee dan vruchtensap.

breakfast bowl

Zo bevat dit ontbijt, mijn açaí bowl, al bijna 500 gram groente en fruit. Hoe dat kan?

 • 1/2 banaan – zie ingrediënten
 • 100 gram bio açaí pulp uit de vriezer (van Frecious – waarover hieronder meer)
 • 200 milliliter ‘Heart Beet’ groentesap (ook van Frecious), waarin 300 gram groenten voor gejuicet zijn: rode biet, komkommer, peer, appel, bataat, citroen, avocado, basilicum)

Dat zijn een boel groente en fruit – en dus voedingsstoffen – in één bakje. Vind je niet? Ik gebruikte de biologische açaí van Frecious, in combinatie met een ‘Heart Beet’ groentesap van hetzelfde merk. Ik ken Frecious al jaren, want ze zijn een van de eerste aanbieders van koud geperst (of beter gezegd: ‘geschroefd’) groentesap in Nederland. En ook nog helemaal biologisch! Alles wordt bevroren bezorgd, dus je ontdooit je sapje pas een avond voor gebruik voor een krakend verse ontbijt juice. In de Zwangerschapsbox die ik bestelde zitten naast 20 juices ook nog zeven health bars, gemaakt van de pulp die overblijft na het juicen van de groente. Wel zo circulair!

Op mijn Instagram kanaal deel ik een kortingscode voor Frecious sapjes en açaí, mocht je net zo enthousiast zijn geraakt als ik.

Frecious juices

Ingrediënten açaí ontbijt

Voor 1 portie als ontbijt

 • 100 gram açaí pulp (bevroren)
 • 1/2 Banaan
 • 100 ml Frecious ‘Heart Beet’ juice
 • 1 eetlepel pindakaas

Topping:

 • 50 gram mango blokjes
 • 40 gram granola
 • 1 eetlepel kokosschaafsel
 • 1 eetlepel pindakaas

Bereidingswijze pindakaas açaí bowl

Stap 1. Doe de bevroren acai pulp in een blender, samen met de banaan (zonder schil), het groentesapje en de pindakaas.

Stap 2. Blend de acai smoothie 30-60 seconden op hoge snelheid, zodat het een mooie zachte massa wordt.

Stap 3. Schenk de smoothie in een kom. Garneer met de toppings.

Peanut butter Acai bowl

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties