Pindakaas-appel-havermoutkoekjes – klaar binnen 20 min!

Mijn liefde voor havermoutkoekjes is onlangs opnieuw opgelaaid. Een paar jaar geleden had ik ook al zo’n fase (toen stonden deze havermoutkoekjes met rozijnen letterlijk elke week bij mij op tafel). Nu is die fase er opnieuw, alleen ga ik nu steeds voor spannende variaties. Met geraspte appel en pindakaas, bijvoorbeeld!
Zoals je zult zien gebruik ik in dit recept gewoon suiker. Soms vind ik dat namelijk best lekker, omdat gewone suiker een beetje korrelige, crispy bite geeft. Het is absoluut waar dat suiker niet echt goed is voor je, maar als je vaak suikervervangers eet (dadels, honing, kokosbloesemsuiker – wat dan ook) krijg je net zo goed de caloriëen van suiker binnen. Een keertje gewone suiker gebruik in een recept kan daarom echt geen kwaad. Kijk, ik zeg niet dat het slim is om veel suiker toe te voegen aan je maaltijden, maar als je het met mate gebruikt verschilt een schepje suiker echt niet zo ontzettend veel van een schepje honing. Blijf zelf nadenken, blijf afwisselen. En blijf bewegen! Kijk, zo moeilijk is het niet, gezond leven 😉
Ingrediënten havermoutkoekjes
(voor 10-12 koekjes)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze havermoutkoekjes
Meng de natte ingrediënten: gesmolten kokosolie, pindakaas, ei, vanille extract, zout. Roer goed los zodat alles gemengd is.
Meng de droge ingrediënten: havermout, suiker, bakpoeder, kaneelpoeder.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte. Voeg ook de geraspte appel toe en meng goed.
Schep het beslag met een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat, tot je 10-14 koekjes hebt.
Bak in 10 minuten gaar op 180 graden Celsius.
Enjoy!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Kokosolie 25 gram (gesmolten)
-
Pindakaas 40 gram
-
Eieren 1 stuks
-
Havermout 200 gram
-
Suiker 60 gram (of honing, of kokosbloesemsuiker)
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Appel 1/4 stuks, geraspt
-
Vanille extract 1/2 theelepel - eventueel
-
Zout snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Dat ziet er lekker uit, vnd zelf banaan bij pindakaas heel lekker. Ben benieuwd naar de combi met appel.