Pistache-cranberry reepjes
INGREDIËNTEN
-
Dadels 255 gram, ontpit
-
Gedroogde cranberry 150 gram
-
Pistachenoten 290 gram, gepeld
-
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
Deze tussendoortjes van Use Real Butter geven je een welverdiende energieboost. We gebruiken in dit recept geen suiker of suikervervangers, maar evengoed zijn de repen lekker zoet. Je kunt met de hoeveelheid van de ingrediënten ongeveer 20 kleine repen maken.
Doe de dadels en cranberry’s in een keukenmachine en pulseer totdat het een pasta-achtige substantie krijgt.
Leeg de inhoud van de keukenmachine in een grote mengkom.
Doe vervolgens de pistache in de keukenmachine, je hoeft de keukenmachine vooraf niet schoon te maken. Pulseer totdat de pistache grof gehakt is. Houd je van een iets mindere bite? Pulseer dan iets langer, maar let erop dat het geen pap wordt. Goed hakken met scherp mes kan overigens ook.
Doe de inhoud bij het gedroogde fruit in de mengkom en doe daar vervolgens de sinaasappelrasp bij.
Meng de ingrediënten goed door elkaar. Het werkt het beste met je handen omdat het gedroogde fruit een beetje plakkerig is.
Zodra alles goed is gemengd, doe je het mengsel in twee kleine cakevormen. Zet ze voor minstens een uur in de vriezer.
Als het mengsel bevroren is, haal je het uit de vriezer en snijd je het voorzichtig in plakken. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze ongeveer hebben wilt. Bewaar in de koelkast of vriezer.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Dadels 255 gram, ontpit
-
Gedroogde cranberry 150 gram
-
Pistachenoten 290 gram, gepeld
-
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties