logo
RECEPT

Pittige garnalen in een rijke tomatensaus

071014160606R154image.jpg
INGREDIËNTEN

Indiaas eten wordt niet heel vaak bereid in de Nederlandse keuken. Zonde, want ondanks dat je er vaak wat meer kruiden voor nodig hebt, zijn het hele smakelijke gerechten. Dit eenpansgerecht van Hari Ghotra kost helemaal niet zo veel moeite en is een lekkere verantwoorde avondmaaltijd. Eet het met zilvervliesrijst als volwaardige avondmaaltijd, of met een groene salade en/of een sneetje brood als lichte maaltijd of lunch.

 

Als smaakmaker gebruik je tamarindepasta, dat een zurige smaak geeft. Tamarindepasta wordt gemaakt van het vruchtvlees uit de peulen van de tamarindeboom, en is vaak te koop bij de toko.

Verwarm de olie in een pan.

 

Bak het komijnzaad, ui en knoflook hierin goudbruin.

 

Verlaag het vuur en voeg de tomaten, gember, kurkumma, zout, chili en tamarindepasta toe. Verhoog het vuur weer zodat de tomaten en ui als het ware samensmelten tot een dikke saus.

 

Voeg de gamba’s aan de glanzende saus toe en kook deze enkele minuten op een lager vuur. Tip: als je geen zin hebt in geklieder en gepruts met het pellen van de gamba's, kies dan gepelde gamba's. Je levert iets in aan smaak (de schaal geeft namelijk veel smaak af aan de saus), maar het is wel makkelijker eten.

 

Roer de verse tomaten er doorheen en haal de pan van het vuur

 

Garneer met koriander.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties