logo
RECEPT

Pittige mais soep: Mexicaans a la Paultje

301015191548maissoepimage.jpg
INGREDIËNTEN

Paultje deelt graag zijn recept met ons voor, en ik quote: 'Maïs soep op z'n Mexicaans maar dan op z'n Paultje's, soort van'. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Paultje: "Dit recept heb ik een jaar geleden van iemand gekregen wiens naam ik niet meer weet, ik weet wel dat ze enorm veel aan het praten was en ik vooral knikte met mijn hoofd in de hoop dat ze op zou houden. Ik ben weg gelopen nadat ik het recept had gekregen en misschien staat ze er nog te praten."

 

Met dit recept maak je 2-3 porties soep. In het recept wordt kokosmelk gebruikt (Paultje: "Want ik haat koeien"), maar het kan ook prima met gewone melk of sojamelk.

(Disclaimer: Dit recept publiceer ik letterlijk zoals Paultje het aan me gedicteerd heeft. Wat de champagne betreft: geen commentaar.)

 

De maïs en knoflook doe je in de keukenmachine en je pureert het zo fijn mogelijk.

 

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Roerbak hierin de gesneden ui, gesneden chilli pepers, komijn, kurkuma en korianderzaad één minuut.

 

Schenk ondertussen een lekker glaasje champagne voor jezelf in. Dat verdien jij!

 

Voeg de gepureerde maïs toe en roerbak 2 minuten. Blus het geheel met het water (niet met je champagne) en meng alles goed.

 

Voeg hierna de (kokos)melk en het bouillonblokje toe, meng het weer goed en breng dan alles aan de kook. Neem wat slokjes van je champagne terwijl je de kidneybonen af giet en voeg ze toe aan je soepje en laat het dan 5 minuten inkoken op een middelhoog vuur met de deksel op de pan.

 

Je kan het natuurlijk nog wat aankleden met koriander of peterselie maar ik ben een man en dat boeit me niet. Ik doop er een kilo brood in en het moet gewoon lekker smaken!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties