logo
RECEPT

Pizza als ontbijt: Fruitpizza met kiwi, perzik, chocola en amandelen

Het Pizza Dieet: Fruitpizza met kiwi, perzik, chocola en amandelen
INGREDIËNTEN

Jongens, ik ben op dieet. Niet zomaar een dieet, maar het allerbeste dieet op aarde: Het Pizza Dieet. Dat klinkt natuurlijk als een grote grap en dat is het ook een beetje, maar tegelijkertijd is het oprecht mogelijk om gezond te eten en voldoende voedingsstoffen en groenten binnen te krijgen door 3x per dag pizza te eten. Dit dieet gaat uit van een totaalinname van ongeveer 1500 kilocalorieën per dag, wat voor de meeste mensen precies de calorie-inname is waardoor ze afvallen, zonder zichzelf in een crashdieet te storten. Het Pizza Dieet is bedacht door Magioni, dat zelf pizzabodems maakt met 30% groenten erin. Dat is natuurlijk slim (want minder calorieën + meer vezels) en die pizzabodems kun je heel goed gebruiken voor Het Pizza Dieet, maar ook met gewone pizzabodems of zelfgemaakte groentepizzabodems kun je dit pizza dieet natuurlijk prima volgen. Kijk hier voor meer info + recepten met betrekking tot Het Pizza Dieet. Laten we beginnen met het ontbijt: een fruitpizza!

Voor dit recept gebruikte ik een mini pizzabodem van Magioni, maar die kleine varianten zijn nog lang niet overal verkrijgbaar. Je kunt ook zelf een bodem maken (en die kleuren met een natuurlijke Pink Pitaya kleurstof), of een kwart van een normaal formaat pizzabodem gebruiken. The choice is yours!

Bekijk ook het recept voor falafel pizza dat ik al avondmaaltijd at tijdens mijn Pizza Dieet (450 kilocalorieën per portie!). Ook nog eens 100% plantaardig 🙂

Het Pizza Dieet: Fruitpizza met kiwi, perzik, chocola en amandelen

Ingrediënten fruitpizza

(voor 1 portie)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze fruitpizza

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pizzabodem vast gaar (dus lekker knapperig) in 10 minuten, terwijl je de rest van de ingrediënten klaar zet.

Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.

Was de perzik, verwijder de pit en snijd hem in plakjes.

Hak de chocola en de amandelen grof.

Besmeer de pizzabodem met de amandelyoghurt (ik gebruikte Almond Start van Abbot Kinney’s).

Verdeel de kiwi, perzik, amandelen en chocola over de pizzabodem.

Besprenkel eventueel nog met een theelepeltje honing.

Eet smakelijk!

 

Mocht je het willen weten, deze pizza bevat ongeveer:

300 kilocalorieën, 10 gram eiwit, 80 gram groenten/fruit.


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

Het Pizza Dieet: Fruitpizza met kiwi, perzik, chocola en amandelen

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties