
INGREDIËNTEN
-
Pizzadeeg 1 portie, vers (ong. 450 gram)
-
Mozzarella 150 gram
-
Geitenkaas 100 gram
-
Aardbeien 200 gram, zonder kroontjes & gehalveerd
-
Basilicum handje (vers)
-
Balsamicoazijn 100 mililiter
-
Honing 2 eetlepels
Wie zegt dat fruit niet in een hoofdgerecht past? Kate van foodblog Cookieandkate vindt van wel, dus ze belegde een pizza met aardbeien en geitenkaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 grote pizza die je als hoofdgerecht kunt delen met 2 personen. Wil je zelf het pizzadeeg maken? Kijk dan hier voor het recept – ook voor glutenvrije pizza!
Tip: in de Foodness shop vind je ook kant-en-klare glutenvrije pizzabodems.
Maak de balsamicosiroop door de azijn en de honing samen in een steelpannetje en verwarm. Laat 10-15 minuten pruttelen tot het tot de helft is ingekookt.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Rol het pizzadeeg (kijk hier voor het recept voor homemade pizzadeeg) uit tot een grote lap, die precies op een met bakpapier beklede ovenplaat past.
Bedek de pizza met in stukjes gescheurde mozzarella, grote kruimels geitenkaas en de aardbeien. Bak in de oven tot korst krokant, en de kaas gesmolten is; 35-40 minuten.
Wanneer de pizza klaar besprenkel je hem met de balsamicosiroop. Bestrooi daarna met een snuf (versgemalen) zwarte peper en de in stukjes gescheurde blaadjes van de basilicum.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Pizzadeeg 1 portie, vers (ong. 450 gram)
-
Mozzarella 150 gram
-
Geitenkaas 100 gram
-
Aardbeien 200 gram, zonder kroontjes & gehalveerd
-
Basilicum handje (vers)
-
Balsamicoazijn 100 mililiter
-
Honing 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.