logo
RECEPT

Pizza met Hüttenkäse en tomaatjes

tortilla pizza tomaat
INGREDIËNTEN
Voor de pizza

En, hoe staat het met jouw goede voornemens? Waar de meeste mensen in januari nog vol goede moed een gezondere levensstijl proberen op te pikken, laten we in februari de teugels vaak weer wat vieren. Dat geeft niet, maar als je gezonde(re) alternatieven vindt voor lekkernijen maak je het makkelijker voor jezelf om gezond te blíjven dit jaar. Maak bijvoorbeeld deze tomatenpizza die Daisy van Ilovehealth.nl bedacht: een heerlijke pizza, zonder de berg ongezonde vetten en calorieën van kant-en-klare pizza. Door een volkoren wrap als bodem te gebruiken lijkt het net een thin crust pizza. Verder blijven de toppings zo licht en skinny dat het eigenlijk te gezond is om het een pizza te noemen. Maar de smaak en geur vertellen je gewoon dat er een sappige pizza op je wacht om gegeten te worden.

Eet het als heerlijke lunch of lichte maaltijd. Dit recept is voor 1 persoon maar kan makkelijk vermenigvuldigd worden en de toppings kunnen natuurlijk aangepast worden aan jouw wensen.

IMG_5906

Bereidingswijze pizza Hüttenkäse

Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg dat je dit ruim tien minuten voor je de pizza erin gooit doet.

Maak een tomatensaus door 1 tomaat te pureren met een keukenmachine of staafmixer. Kruid het met wat zout, peper, en oregano. Als je het schilletje niet wilt gebruiken dan blancheer je de trostomaat en haal je het velletje eraf voor je het gaat pureren.

Smeer de wrap met een laagje tomatensaus.

Halveer de gekleurde cherrytomaatjes en verdeel de gesnipperde ui en de mix van gekleurde cherrytomaatjes over de pizza.

Verdeel 2 eetlepels van de Hüttenkäse over de pizza en strooi nog extra oregano over de pizza.

Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op een rooster of een plaat.

Garneer de pizza met fijn gesneden basilicum en server het rechtstreeks uit de oven.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties