logo
RECEPT

Pizza van bloemkool

071213120908Recept77bloemkoolpizzaimage2.jpg
INGREDIËNTEN

Wil je graag pizza eten, maar geen tarwe, andere graansoorten of extra koolhydraten binnen krijgen? Maak dan eens een pizzabodem van bloemkool. Pardon, bloemkool?! Jazeker, als je bloemkoolroosjes tot een soort kruim fijnmaalt, kun je er een eitje en wat fijngesneden mozzarella doorheen mengen, en daar een pizzabodem van bakken. Beleg vervolgens naar smaak.

 

Dat is pas écht een gezonde pizza!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Snijd de roosjes van de bloemkool van de stronk. Als je een keukenmachine hebt snijd je de bloemkool daarin fijn, tot je een soort grof kruim hebt. Geen keukenmachine? Hak dan met een groot scherp mes de roosjes zo fijn mogelijk – ongeveer een kwartiertje werk maar je krijgt er een zeer gespierde arm van. Aan één kant, helaas.

 

Zet de bloemkool in een afgedekte plastic kom heel even in de magnetron (echt maar een minuutje!) zodat het niet meer helemaal rauw is – dat geeft een te overheersende bloemkoolsmaak.

 

Scheur de mozzarella in hele kleine stukjes en kluts het ei. Pers de teen knoflook uit. Meng de mozzarella, het ei en de knoflook door de bloemkool, en meng tot je een soort samenhangend deeg hebt. 

 

Spreid de korst uit over een ingevette ovenplaat – liefst een speciale pizzaplaat. Op een gewone ovenplaat bedekt met bakpapier wordt de pizzabodem iets minder krokant, maar het kan ook. Bak de korst 20-30 minuten gaar in de oven op 200 graden Celcius, tot hij een goudbruin kleurtje heeft gekregen aan de randen.

 

Beleg de pizza nu met een topping naar keuze. Deze Foodness pizza bestaat uit een allegaartje aan ingrediënten: artisjokharten, reepjes paprika, verse basilicum, blauwe kaas en parmezaanse kaas. Bak nog 10 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties