logo
RECEPT

Plaattaart met bietjes, appel en geitenkaas

270314171123plaattaartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Hmm, plaattaart! Zoals je ziet staan er op de foto ook plakjes wortel, maar die vond ik eigenlijk niet echt lekker in de combi. Als ik jullie was zou ik die weglaten, dus ik noem de wortel ook niet in het recept. Zelf vond ik het leuk om de bietjes in de vorm van een hartje neer te leggen. Heel afgezaagd, I know, maar het werkte wel want mijn vriend deed de afwas!

 

Probeer ook eens onze plaattaart met groene asperges en sinaasappel, of plaattaart pompoen, rode ui en geitenkaas. Deze plaattaarten zijn als hoofdgerecht voldoende voor 2-3 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Haal de bladerdeegplakjes of bladerdeegrol uit de diepvries en laat ontdooien.

 

Snijd de bietjes in plakken van ongeveer 5 millimeter dikte. Snijd ook de appel in partjes, en vervolgens in plakken van dezelfde dikte. Was de spinazie en laat goed uitlekken.

 

Verdeel de plakjes bladerdeeg over een met bakpapier belegde ovenplaat, zodat ze een groot vierkant vormen. Laat de naden tussen de plakjes iets overlappen en druk aan.

 

Bestrijk het bladerdeeg met de pesto, maar laat een ruimte van 2 centimeter vrij aan de randen.

 

Verdeel de spinazie, bietjes en appel over het bladerdeeg. Je kunt de bietjes in de vorm van een hartje neerleggen, zoals ik deed in het voorbeeld, maar dat hoeft natuurlijk niet. Verkruimel de geitenkaas over de taart.

 

Bak de plaattaart in 40 minuten gaar in de oven op 200 graden Celcius.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties