INGREDIËNTEN
-
Bladerdeeg 4 plakjes (glutenvrij)
-
Groene asperges 500 gram
-
Sinaasappelkwark 5 eetlepels
-
Eieren 1 stuks
-
Sinaasappel 1 stuks
Deze plaattaart kun je ook met gewoon bladerdeeg maken in plaats van glutenvrij bladerdeeg, maar dan is recept natuurlijk niet meer glutenvrij. Dit recept is voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht, maar je kunt er ook prima een voorgerecht voor 4 personen van maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Kook de asperges maximaal 3 minuten en laat afkoelen.
Snijd de schil van de sinaasappel zodat er geen wit vlies meer te zien is (dat is bitter!) en snijd met een scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de lamellen uit.
Knutsel de plakjes bladerdeeg tot één groot vierkant door de randjes aan elkaar te plakken met een beetje water. Klop het ei door de kwark met een snufje zout en peper tot het een egale massa is en spreid uit over het bladerdeeg, waarbij je aan de randen ongeveer een centimeter vrijlaat.
Verdeel de asperges over de taart, evenals de sinaasappel. Bak 20 minuten tot de rand goudbruin is.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Bladerdeeg 4 plakjes (glutenvrij)
-
Groene asperges 500 gram
-
Sinaasappelkwark 5 eetlepels
-
Eieren 1 stuks
-
Sinaasappel 1 stuks
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties