logo
RECEPT

Plaattaart met pompoen, rode ui en geitenkaas

100114173840plaattaartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Winterse dagen vragen om pompoen. Voor deze plaattaart rooster je de pompoen eerst in de oven, voor je de taart afbakt. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor 3-4 personen.

Er bestaat glutenvrij bladerdeeg, o.a. van Schär, dus wie glutenvrij eet kan deze plaattaart ook maken! 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat het bladerdeeg ontdooien.

 

Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de zaden. Snijd het kopje waar de steel zit eraf (dat is hard en niet lekker) evenals de onderkant en snijd de rest van de pompoen in stukken. 

 

Verdeel de pompoen over een met bakpapier bedekte ovenplaat en verdeel de olijfolie erover, evenals de kruiden. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven.

 

Maak een bodem voor de taart van het bladerdeeg op een vel bakpapier, in een vorm die precies past op je ovenplaat. Druk de bladerdeegplakjes aan de randjes op elkaar, eventueel met een beetje water, zodat er één groot vlak ontstaat. 

 

Leg de taartbodem inclusief bakpapier op een ovenplaat, en smeer de pesto erover uit. Laat een randje vrij aan de zijkanten voor de korst van de taart. Verdeel vervolgens de pompoenstukjes over het bladerdeeg, wanneer die 20 minuten gebakken hebben. Verdeel ook de halve ringen rode ui erover, evenals de in stukjes gebrokkelde geitenkaas.

 

Bak de plaattaart 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin verkleurd is. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties