INGREDIËNTEN
-
Pompoenstukjes 225 gram
-
Speltmeel 250 gram
-
Eieren 3 stuks
-
Pompoenpitten 5 eetlepels
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Water 50 milliliter
-
Speculaaskruiden 1 - 2 theelepels
Dat je meer met een pompoen kunt doen dan je denkt, dat bleek al uit mijn variatie op de Pumpkin Spice Latte (ja, met pompoen in je drankje!), of dit recept voor een pompoen-mug cake. Wist je dat je ook pompoen kunt verwerken in brood? Een super slim idee van de lieve Marit van Fitwithmarit, want zo krijg je heel makkelijk en ongemerkt een dosis groenten binnen. De pompoen maakt het brood wat smeuïger dan je gewend bent van brood, maar dat vind ik juist wel lekker.
In dit recept gebruik je speltmeel, een variant op gewoon (tarwe)meel. Speltmeel is niet glutenvrij (in tegenstelling tot wat veel mensen denken!), dus als je glutenintolerant bent kun je beter een glutenvrije meelmix gebruiken. Met dit recept maak je één brood, goed voor ongeveer 10 dikke sneden! Kijk trouwens vooral even verder op Marit’s blog, want ze heeft nog veel meer recepten die absoluut de moeite van het proberen waard zijn – zij iemand daar iets over carrot cake met pepernoten?
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
Kook of stoom de pompoenblokjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een paar minuten koken is voldoende.
Meng het (spelt)meel met de eieren, het bakpoeder en het water. Meng goed, tot je een klontvrij beslag hebt.
Meng 40 gram van de pompoenpitten door het beslag.
Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet de vorm heel, héél goed in) en stort het beslag erin. Maak af met de laatste pompoenpitjes.
Bak het brood in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Pompoenstukjes 225 gram
-
Speltmeel 250 gram
-
Eieren 3 stuks
-
Pompoenpitten 5 eetlepels
-
Bakpoeder 2 theelepels
-
Water 50 milliliter
-
Speculaaskruiden 1 - 2 theelepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties