logo
RECEPT

Pompoensoep met kokosmelk en amandelstengels

281113092853Receptpompoensoepimage.jpg
INGREDIËNTEN

Deze pompoensoep van Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet is verrassend makkelijk te maken en heerlijk tijdens de koude winterdagen. Eet je lactosevrij of glutenvrij? Vervang dan het bladerdeeg voor glutenvrij en/of lactosevrij bladerdeeg. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor 2 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Doe de ui en knoflook in een pan met olijfolie en bak ze tot ze er glazig uitzien. Voeg daarna de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

 

Zet de pompoen onder water, verkruimel het bouillonblokje erover en laat het ten minste 10 minuten koken. Kijk tussendoor even of de pompoen gaar is: dit doe je door tegen de pompoen drukken. Als je ze kapot kunt drukken zijn ze gaar.

 

Bestrijk het bladerdeeg aan één kant met ei en druk daar het amandelschaafsel op.

 

Snij de plakjes bladerdeeg in tien reepjes en zet ze in de oven. Bak ze gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius.

 

Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer tot een homogene soep.

 

Verdeel de soep over twee kommen en garneer de soep met de amandelstengels een klein scheutje kokosmelk.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN