
INGREDIËNTEN
-
Pompoenstukjes 400 gram
-
Uien 1/2, in stukjes
-
Knoflook 1 teen, in stukjes
-
Bouillon(blokje) 1 stuks (groente)
-
Kokosmelk 200 milliliter
-
Bladerdeeg 2 plakjes, ontdooid (voor de stengels)
-
Amandelschaafsel handje (voor de stengels)
-
Eieren 1 stuks (om het bladerdeeg te bestrijken)
Deze pompoensoep van Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet is verrassend makkelijk te maken en heerlijk tijdens de koude winterdagen. Eet je lactosevrij of glutenvrij? Vervang dan het bladerdeeg voor glutenvrij en/of lactosevrij bladerdeeg. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor 2 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe de ui en knoflook in een pan met olijfolie en bak ze tot ze er glazig uitzien. Voeg daarna de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
Zet de pompoen onder water, verkruimel het bouillonblokje erover en laat het ten minste 10 minuten koken. Kijk tussendoor even of de pompoen gaar is: dit doe je door tegen de pompoen drukken. Als je ze kapot kunt drukken zijn ze gaar.
Bestrijk het bladerdeeg aan één kant met ei en druk daar het amandelschaafsel op.
Snij de plakjes bladerdeeg in tien reepjes en zet ze in de oven. Bak ze gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius.
Pureer het pompoenmengsel met de staafmixer tot een homogene soep.
Verdeel de soep over twee kommen en garneer de soep met de amandelstengels een klein scheutje kokosmelk.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Pompoenstukjes 400 gram
-
Uien 1/2, in stukjes
-
Knoflook 1 teen, in stukjes
-
Bouillon(blokje) 1 stuks (groente)
-
Kokosmelk 200 milliliter
-
Bladerdeeg 2 plakjes, ontdooid (voor de stengels)
-
Amandelschaafsel handje (voor de stengels)
-
Eieren 1 stuks (om het bladerdeeg te bestrijken)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties