
INGREDIËNTEN
-
Pompoenpitten 240 gram
-
Ahornsiroop 2 eetlepels
-
Kokosolie 1 eetlepel
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-
Kardemom heeft een specifieke smaak en kan behalve in pittige schotels ook heel goed gebruikt worden in veel zoete gerechten. Het kruid komt uit de gemberfamilie, en net als gember worden er ook gezonde eigenschappen toegekend aan kardemom. Er zit o.a. veel ijzer in (dus Popeye had beter kardemom kunnen eten, in plaats van spinazie!) en het schijnt te helpen bij spijsverteringsproblemen.
In dit recept van Freshly Grown kruiden we pompoenpitjes op zo'n manier dat ze iets wegkrijgen van de smaak van pompoentaart – een traditioneel Amerikaans zoet baksel. Zie het als een lekkere zoete (en gezonde!) snack, en een originele afwisseling op popcorn of nootjes.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten in een kom.
Verdeel de pitjes over een bakplaat.
Bak ze 20 minuten tot ze lichtbruin kleuren en krokant zijn.
Lekker snacken!
INGREDIËNTEN
-
Pompoenpitten 240 gram
-
Ahornsiroop 2 eetlepels
-
Kokosolie 1 eetlepel
-
Speculaaskruiden 1 theelepel
-

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties