Portobello gevuld met gorgonzola, vijg en krokant gebakken parmaham
INGREDIËNTEN
-
Portobello 2 stuks
-
Gorgonzola 50 gram
-
Parmaham 4 plakjes
-
Vijgen 1 stuks (geconfijt, in reepjes)
-
Honing 1 eetlepel
Het perfecte voorgerechtje voor een dinertje waarbij je indruk wil maken? Dit. Je kunt het namelijk helemaal van tevoren klaarmaken, en hoeft het op het moment supreme alleen nog maar even in de oven te schuiven. Dit recept is goed voor twee personen, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen.
Bereidingswijze
Snijd het steeltje uit de portobello en borstel hem schoon.
Verbrokkel de gorgonzola over de paddenstoelen.
Snijd de gedroogde of geconfijte vijg in hele kleine reepjes en verdeel die over de portobello met gorgonzola.
Sprenkel de honing erover.
Bak de plakjes parmaham krokant in een droge koekenpan. Dit duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de dikte en grootte van de plakjes. Ze zijn goed als je ze kunt breken, maar bedenk dat ze nog iets harder worden als ze afkoelen. Laat uitlekken op een beetje keukenpapier.
Dit was de voorbereiding.
Om de portobello’s te bereiden doe je ze in een ovenschaaltje en bak je ze 15 minuten in een voorverwarmde oven, op 180 graden Celsius.
Verkruimel de krokante stukjes parmaham erover, et voila.
Genieten maar!
INGREDIËNTEN
-
Portobello 2 stuks
-
Gorgonzola 50 gram
-
Parmaham 4 plakjes
-
Vijgen 1 stuks (geconfijt, in reepjes)
-
Honing 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties