Portobello met mozzarella, pesto en pijnboompitjes en spinaziesalade

INGREDIËNTEN
-
Portobello 2 stuks
-
Mozzarella 125 gram
-
Pesto 2 eetlepels
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Spinazie 1 handje
-
Cherrytomaatjes 8 stuks
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel
Een portobello is eigenlijk gewoon een grote kastanjechampignon, maar door zijn formaat is hij bijzonder geschikt om te vullen! Je kunt ervoor kiezen om de portobello te vullen met geitenkaas en te besprenkelen met walnootjes en honing, maar Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet vulde hem met mozzarella, pesto en pijnboompitjes, wat hem juist lekker hartig maakt. De ingrediënten van het recept zijn voor één persoon, met een simpele salade van spinazie als bijgerechtje.
Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg in een ovenschaal de portobello’s op hun rug en verwijder de steeltjes. Als het nodig is kun je ze nog een klein beetje extra uithollen.
Snijd de mozzarella fijn en stop het in de portobello’s. Verdeel een eetlepel pesto en pijnboompitjes over de mozzarella.
Doe de portobello’s 15 minuutjes in de oven, tot de mozzarella begint te borrelen en de pijnboompitjes licht kleuren.
Halveer de cherrytomaatjes en meng deze met de spinazie en wat balsamicodressing.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Portobello 2 stuks
-
Mozzarella 125 gram
-
Pesto 2 eetlepels
-
Pijnboompitten 2 eetlepels
-
Spinazie 1 handje
-
Cherrytomaatjes 8 stuks
-
Balsamicoazijn 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties